NRK Meny
Normal

Seks av sju løslatt i smuglersak

– Vi tar all smugling alvorlig, sier politiadvokat.

Smuglersak i Stokke

BESLAG: Ved denne gården i Stokke slo politiet og andre myndigheter til mandag, noe som var planlagt og samkjørt på forhånd. Resultatet ble beslag av smuglervarer og sju pågrepne menn.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Etter at sju polske menn ble pågrepet for smugling ved et verksted i Stokke i går, er seks av dem løslatt etter tirsdagens runde med avhør.

– Vi mener det ikke er fare for bevisforspillelse, og vil derfor ikke begjære varetektsfengsling for de vi hittil har avhørt, sier vakthavende politiadvokat i Vestfold politidistrikt, Anniken Rasch.

Sigaretter, sprit og øl ble beslaglagt. Ingen av de avhørte har erkjent straffskyld for smugling.

– Men vi opprettholder siktelsene mot dem, selv om vi valgte å løslate disse seks, understreker Rasch overfor NRK.no.

Den siste av de sju er holdt igjen i arrest i påvente av avhør, som skal gjennomføres onsdag.

Les også:

Mange etater involvert i storaksjon

Pågripelsene på mandag kom som et resultat av en koordinert aksjon på tvers av flere etater.

– Jeg kan ikke uttale meg om hva andre etater foretar seg, men kan kun svare på politiets vegne. Likevel kan jeg bekrefte at også andre myndigheter har samkjørt seg med oss i denne aksjonen, sier Rasch.

Anniken Rasch

NULLTOLERANSE: Rasch er tydelig på at politiet ikke lar smugling av mindre partier med ulovlige varer gå upåaktet hen. (arkivbilde)

Foto: Hege Therese Holtung / NRK

Blant andre Skatteetaten, Arbeids- og velferdsetaten Nav, Arbeidstilsynet, Fylkesmannen i Vestfold, Tollvesenet og Politiets utlendingsenhet gjennomførte tilsyn på det Vestfold politidistrikt betegner som ulovlige bilverksteder.

– Tar også småsmuglere på alvor

Politiet utelukker ikke at de kan avdekke flere lovbrudd blant de siktede mennene.

Rasch vedgår at beslaget av alkohol og tobakk var forholdsvis beskjedent sammenlignet med andre saker hvor det er satt inn like mange ressurser.

– Nå må vi avvente videre etterforskning som gjenstår i vårt arbeid med denne saken.

Men det er helt klart at vi tar all smugling på alvor, så vi er nøye med å sette en stopper for en slik virksomhet - selv om det skjer i et mindre omfang, sier hun.