Satt bak rattet med 2,15 i promille

Ble vekket av politiet.

En 26 år gammel mann er i Tønsberg tingrett dømt til fengsel i 28 dager for å ha kjørt bil mens han var svært beruset.

Mannen forklarte i retten at han hadde parkert bilen før han skulle på en fest i Åsgårdstrand.

Etter festen ringte han kjæresten for å bli hentet. Han og en kamerat satte seg i tiltaltes bil for å vente på kjæresten. Kameraten måtte lade mobiltelefonen, så han skrudde på tenninga i bilen.

En sivil politibetjent forklarte i retten at han hadde kjørt forbi bilen guttene satt i. Han satte på blålys og tilkalte assistanse, og gikk så bort til tiltaltes bil som gikk på tomgang. Politibetjenten forklarte en stank av alkohol slo mot ham da han åpnet bildøra.

Skyhøy CO-metning

Begge guttene satt fremoverlent, var bleke og nesten blå rundt leppene.

Betjenten vekket 26-åringen. Det ble forklart at han var utagerende og lite samarbeidsvillig. Senere samme dag viste det seg at mannen hadde en promille på 2,15.

Da ambulansen kom til stedet, fortalte ambulansepersonellet til betjenten at kameraten til tiltalte hadde skyhøy CO-metning, og det var like før han ville ha dødd.

Risiko for andre

Ifølge politiet sto bilen til tiltalte midt i veibanen og guttene hadde på seg setebelte. Det var likevel ingen spor etter et trafikkuhell, hverken på bilen eller utenfor kjørebanen.

Retten trodde ikke på tiltaltes forklaring om at han kun satt i en parkert bil og ventet. I dommen påpekes det at bilen sto midt i vegbanen og var til fare for både han og kameraten, og også andre trafikanter.

Mannen ble i tillegg til fengsel fratatt førerkortet i to år, og han må betale en bot på 30.000 kroner.