NRK Meny
Normal

Nei til turismesamarbeid

Tjøme kommune nekter å samarbeide med Vestfold fylkeskommune for å få flere turister til fylket.

Skjærgården mellom Nøtterøy og Tjøme
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Vestfold fylkeskommune ønsker å starte opp igjen turismesamarbeidet Visit Vestfold for å få flere turister til å velge Vestfold som feriemål.

Men Tjøme kommune ønsker ikke å delta i prosjektet. Ordfører Per Hotvedt Nielsen mener fylkeskommunen har motarbeidet Tjømes planer om hotell på Grepan, og ser derfor ikke noen grunn til å samarbeide med fylkeskommunen om turisme.

 

 - Jeg synes det er forunderlig at man ønsker å gi reiselivsnæringen en ny giv, men ikke vil samarbeide for å bygge blant annet et hotell.

Fikk nei

Ordfører Per Hotvedt Nielsen snakker om utbyggingen av hotell på Grepan på tjøme, en plan som var godkjent av kommunen, men som ble stoppet av miljøvernministeren i mai. Ordfører Nielsen mener fylkestingspolitikerne har skylden for at planen ble stoppet, og ønsker ikke å samarbeide med fylkeskommunen om turismeprosjektet Visit Vestfold.

- Det er fordi de ikke ønsker at vi skal utvikle reiselivsnæringen på Tjøme.

- Det høres usedvanlig barnslig ut når ordføreren bruker dette som et argument mot Visit Vestfold. Det er overraskende umodent av en ordfører å se disse to sakene i sammenheng. Når han ikke får det som han vil i den eneste saken, så vil han ikke være med på det andre heller, sier Ivar Ramberg, leder for det politiske utvalget som underkjente konsekvensutredningen for det planlagte anlegget på Grepan.

Ingen sammenheng

Han mener ordføreren blander saker som ikke har noe med hverandre å gjøre.

- I saken om hotellbygging var vi positive, men i en helt annen utforming. Det har ingen ting med Visit Vestfold, som skal bli et helt nytt reiselivsselskap i Vestfold, å gjøre, og det er der det glipper for ordføreren, sier Ramberg.