Mørkt i gjestehavna

Havnefogd Per Svennar har bestemt at strømmen til båtene i gjestehavna i Tønsberg skal slås av om natten under Slottsfjellfestivalen. Det liker båtfolket dårlig.

Strømstans

Avslått: Strømmen til båtene i gjestehavna i Tønsberg blir slått av om natten når det er Slottsfjellfestival.

Foto: Alexander Joyce / NRK

Hver kveld under Slottsfjellfestivalen blir strømmen til båtene slått av fra klokken 23 om kvelden til klokka 7 om morgenen. Havnefogd Per Svennar hevder at hovedgrunnen er sikkerhetsmessige årsaker.

– Det blir veldig mye skjøteledninger som kan havne i sjøen, og da er brannfaren stor, sier Per Svennar.

Havnefogd

Støy: Havnefogd Per Svennar sier strømmen blir slått av på grunn av sikkerhet, men også for å unngå støy.

Foto: Alexander Joyce / NRK

Skyldes det også støy?

– Ja, det er en kombinasjon. Vi tar også strømmen for at de store høyttalerne ikke skal bli tatt i bruk, sier Svennar.

Skilt om strømstans

Dette tiltaket ble gjort for første gang i fjor, og ifølge båteiere i gjestehavna som NRK har snakket med, skapte det store problemer for en gjest som var avhengig av pustemaskin. I år er det satt opp skilt om strømstansen i gjestehavna slik at man kan melde fra dersom man har særskilte behov for strømtilgang.

Jan Øivind Ruud fra Oslo er på båtferie sammen med familien. Han synes det er et lite gjennomtenkt, og mener dessuten at området er altfor dårlig skiltet.

Båteier

Båteier: Jan Øivind Ruud fra Oslo synes lite om tiltaket.

Foto: Alexander Joyce / NRK

– Vi som er her på båtferie med familien, synes det er et dårlig tiltak for å få bukt med støyproblematikken på brygga, sier Ruud.

Han mener at et slik lokalt problem burde løses på en annen måte som ikke rammer båtgjester som er i Tønsberg for å feriere.

Færre lyskilder

Båteier Jan Øivind Ruud hevder også at det blir færre lyskilder når strømmen tas, slik at det blir vanskelig å ta seg fram i mørket på utstikkerne der båtene ligger.

– Det må vi sjekke, men jeg tror ikke det. Vi tar strømmen til kontaktene, og gatelyset på brygga er jo fremdeles på, sier havnefogd Per Svennar.