NRK Meny
Normal

Høyre i siget

Vestfold Høyre gjør et byks på siste meningsmåling. Nå går partiet for to plasser på Vestfoldbenken etter stortingsvalget.

Anne Gro Olafsen (H) besøker Anita Kristiansen
Foto: Helga Tunheim / NRK

På den siste meningsmålingen TNS Gallup har gjort for NRK Østafjells og Østlands-Posten går Høyre fram 2 prosentpoeng fra 15,2 til 17,2 prosent.

- Dette er veldig gledelig for Høyre som virkelig er i siget, sier Høyres 2. kandidat Anne Gro Olafsen.

Mandag var hun på hjemmebesøk hos Anita Kristiansen på Revetal. Partiet setter nå alle kluter til for å sanke flest mulig stemmer den siste uka før valget.

- Jeg banker på dører og skal være synlig på stand og skal bevege meg der hvor mennesker er. Vi skal være så synlig vi kan den siste uka før valget, sier Olafsen.

Høyre på sjarmoffensiv. Klikk på bildet for å se video. Reporter: Sven Håkon Kulbeck.

Må slå ut Thorkildsen

Men for at Olafsen skal få plass på Stortinget må hun slå ut Inga Marte Thorkildsen og SV som også øker med 1,5 prosentpoeng til 11 prosent. Olafsen tror allikevel at mulighetene for å komme inn på Stortinget er innen rekkevidde.

- Nå er Høyre i posisjon til å ta tilbake andremandatet på Vestfoldbenken. Det har vi hatt en klar strategi på siden vi gikk inn i valgkampen. Vi skal jobbe knallhardt den siste uka for at det blir en realitet når vi teller opp stemmene den 14. september.

Les: Nå kan du shoppe og stemme samtidig

Les også: Stor interesse for skolevalget