Flyplassen: God Tur Laila

Det er ikke første gangen Torp Sandefjord Lufthavn sender hilsener til reisende på flyplassens storskjermer.

Laila

OVERRASKET: Torp Sandefjord Lufthavn overrasket en familie på 17 personer før de skulle ta av fra Torp til Kraków.

Foto: Torp Sandefjord Lufthavn

Torsdag formiddag klokka 14.05 sto det "God Tur Laila" på skjermene inne på Torp Sandefjord Lufthavn på en av avgangene.

Hilsenen var dedikert til storfamilien på 17 som skulle fly til Kraków i Polen for å feire romjulen.

– Dette er verken bestillbart eller betalbart. Dette er noe som vi gjør for å ha det litt moro, ler Gisle Skansen, administrerende direktør på Torp Sandefjord Lufthavn.

Ville hedre en mor

Storfamilien bestemte seg for å feire romjulen på en litt spesiell måte ved at de samlet sammen familiemedlemmene for å ta seg en tur utenlands. Familien ville hedre en mor som gikk bort tidligere i vinter.

Da Skansen fikk høre om dette ville han gjøre noe for familien.

– Da jeg fikk høre om dette, syntes jeg at det var festlig. Men det er veldig begrenset med plass på disse skjemene, så da ble det "God Tur Laila", som da er navnet på hun som er initiativtaker til denne turen, forteller Skansen.

Han sier at de reisende syntes at det var veldig festlig.

– Det er klart at folk synes at det er litt annerledes og artig at man tar seg tid til det i en ellers hektisk hverdag. Nå har vi jo toppsesong på Lufthavna i forbindelse med jul og nyttår.

Gisle Skansen

PERSONLIGE: Lufthavnsjef i Torp Sandefjord Lufthavn, Gisle Skansen, sier at de kan være litt mer personlige enn store og statseide flyplasser kan være. – Vi føler at vi kanskje scorer på å være litt løsere i snippen. Da gjør vi blant annet slike ting, sier han.

Foto: Vegard Lilleås / NRK

Ikke første gangen

For den lille flyplassen har dette vært en morsom gest i flere år.

– Dette gjør vi ikke så veldig ofte med enkeltpersoner, men relativt ofte når vi vet at idrettslag skal fly. For eksempel, når Larvik håndballklubb-jentene skal ut i Europa og spille Champions League, så skriver vi gjerne "Lykke til, jenter" for å lage litt ekstra spetakkel, ler lufthavnsjefen.

Skansen påpeker likevel at det har vært viktig for dem å ikke misbruke dette for å ikke forvirre folk eller la andre tro at noen har mer fordeler.

Ifølge Skansen er det et skjemt fra flyplassens side for å underholde og overraske.

– Dette har vi gjort så lenge jeg har jobbet her de siste fire årene. Men om det er jeg som har innført det, det tror jeg ikke, ler han.