Normal

Krever 3,5 år i fengsel for TA Invest-tiltalte

Aktor Christian Stenberg la tirsdag ned påstand om fem års fengsel, av dem tre og et halvt år ubetinget, for de to tiltalte i den såkalte TA Invest-saken.

Christian Stenberg.

Aktor Christian Stenberg (t.v.) under rettssaken i Oslo tingrett. (arkivbilde)

Foto: Eirin Eikås / NRK

Det skriver E24.

Det tidligere samboerparet fra Nøtterøy drev aksjeklubben TA Invest, som kollapset våren 2009. Ifølge tiltalen har 240 personer tapt mellom 20.000 og 19 millioner kroner.

Reduserte bedrageribeløp med 54 millioner

Totalt er 341 millioner kroner tapt i perioden 2004 til 2009, ifølge E24. Men forsvareren til den tiltalte mannen i saken sier det er feil.

– Beløpet er blitt justert flere ganger underveis fordi etterforskningen har pågått til og med så sent som under hovedforhandlingene. Da ble tiltalebeløpet rettet til 287 millioner kroner. Det er kritikkverdig at det endelige beløpet i tiltalen ikke er kommet før da, sier advokat Christian Hjort til NRK.no.

Les også:

– Delvis skyldig

Da rettssaken i Oslo tingrett startet 20. januar, sa den tiltalte mannen seg delvis skyldig i brudd på verdipapirloven og regnskapsloven. Han nektet skyld for bedrageri av 287 millioner kroner.

Christian Fredrik Bonnevie Hjort

Hjort har påpekt mangler ved etterforskningen som har gitt et variabelt beløp når det gjelder bedrageritiltalepunktet.

Foto: Ingvild B. Sund / NRK

– Min klients påstand er å bli frifunnet for bedrageritiltalen og ellers anses på mildest mulig måte av retten. Vi mener aktors påstand om fem år er akseptabel, sier Hjort.

Likevel er det for strengt med tre og et halvt års ubetinget fengsel, forteller han.

– Etter vår mening bør en større del av straffen gjøres betinget enn det aktor har fremmet i sin påstand, særlig på grunn av den lange liggetiden som denne saken har hatt.

Kvinnen erklærte seg ikke skyldig på alle punkter.

Dommen er ventet å være klar rundt påsketider.