NRK Meny
Normal

Video og bilder av norsk gissel publisert

Islamistgruppen Abu Sayyaf har lagt ut bilder og en video av de fire gislene som ble bortført på Filippinene i forrige måned, blant dem nordmannen Kjartan Sekkingstad.

Gisler

Dette bildet av de fire gislene ble publisert på en islamistisk Twitter-konto tirsdag. Sekkingstad er gisselet til høyre i bildet.

Foto: Skjermdump fra Twitter

Kjartan Sekkingstad

Kjartan Sekkingstad ble tatt til fange 22. september. Dette bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Foto: Privat

56 år gamle Sekkingstad ble bortført fra feriestedet Oceanview Resort på den lille øya Samal utenfor Mindanao 22. september, sammen med de to canadierne John Ridsdel og Robert Hall og Halls filippinske kjæreste Marites Flor.

Tirsdag ble det lagt ut flere bilder og en video av gislene på en islamistisk Twitter-konto. Budskapet gislene kommer med i videoen er tydelig instruert.

Familien til Kjartan Sekkingstad sier til NRK at det er positivt at det kommer et livstegn fra dem.

NRK har valgt ikke å publisere videoen.

Gislene er omgitt av væpnede menn, mens en av gisseltakerne tilsynelatende instruerer fotografen på et av bildene. Det er derfor tydelig at bildene er tatt med gisseltakernes velsignelse.

Jobber med saken døgnet rundt

Børge Brende

Utenriksminister Børge Brende sier at bortføringssaken har høy prioritet hos UD.

Foto: Tove Bjørgaas / NRK

​Utenriksminister Børge Brende sier til NRK at saken har full prioritet hos departementet, som jobber med saken 24 timer i døgnet.

I teksten som ledsager bildene går det fram at gislene blir holdt av soldater fra organisasjonen Abu Sayyaf som har sverget troskap til IS.

– Vi føler med Sekkingstad og hans pårørende. Dette er en veldig alvorlig sak, og vi må ta organisasjonen på alvor. Vi bidrar med det vi kan, og samarbeider med myndighetene på Filippinene og i Canada, sier Brende.

Gisseltakerne skal ha kontaktet utenlandsk ambassade

En filippinsk etterretningskilde opplyste mandag at gisseltakerne hadde tatt kontakt med en utenlandsk ambassade, noe Utenriksdepartementet ikke ønsker å kommentere.

– Det er filippinske myndigheter som forhandler med organisasjonen. Vi bistår dem med det vi kan. Jeg snakket nylig med filippinske og kanadiske myndigheter, sier Brende.

Filippinsk politi har siden bortføringen søkt etter gislene, uten hell.

Lokalt politi og øyenvitner har forklart at Sekkingstad og kanadiske John Ridsel prøvde å hjelpe to andre da kidnappere angrep på Filippinene. Dermed ble heller de to tatt, ifølge den kanadiske avisen The globe and mail.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt