Hopp til innhold

Tror al-Shabaab står bak angrep i Nairobi

Kenyansk politi mener al-Shabaab står bak angrepet som kostet minst tre personer livet på en busstasjon i Kenyas hovedstad Nairobi. Over 20 er såret.

Granatangrep i Nairobi

Minst tre personer er drept og 20 er såret i det som skal være en rekke granatangrep på en busstasjon i Kenyas hovedstad Nairobi, ifølge kenyansk politi.

Foto: NOOR KHAMIS / Reuters

En håndgranat skal ha blitt kastet inn i en folkemengde på busstasjonen Machakos i nærheten av Nairobis finansdistrikt nær sentrum av byen lørdag kveld.
Ifølge Kenyas Røde Kors er minst to personer bekreftet døde og over 30 er såret. 12 personer skal ha alvorlige skader.

Polititalsmann Charles Owino sier imidlertid til journalister ved busstasjonen at tre personer er drept mens 21 er såret.

Det hersker også tvil om hvor mange som er drept i angrepene. Den kenyanske avisen Daily Nation melder at så mange som seks personer kan være drept i angrepene.

Flere granater

En høytstående, men anonym polititjenestemann sier til nyhetsbyrået AFP at en eller flere granater trolig har blitt kastet inn på busstasjonen.
Også vitner på stedet hevder det var opptil fire eksplosjoner etter hverandre, men dette er ikke blitt bekreftet.

– Jeg så et kjøretøy passere og deretter noen som kastet noen gjenstander som eksploderte, sier øyenvitne Charles Njenga til AFP.

Kenya sendte hundrevis av soldater inn i Somalia i oktober i fjor for å bekjempe den væpnede opprørsbevegelsen al-Shabaab, og har siden blitt rammet av en rekke angrep.

– Dette er en feig handling utført av al-Shabaab-elementer, sier polititalsmann Charles Owino på busstasjonen lørdag kveld.

– Men vi vil ikke trekke oss fra krigen. Vi vil ta dem og vi vil fortsette i krigen, sa Owino.

– Økt terrorfare

I oktober ble Nairobi med 24 timers mellomrom rammet av to granatangrep, ikke langt unna der hvor angrepene lørdag skjedde. En person ble drept og mer enn 20 ble såret i angrepene på en bar og en busstasjon i oktober i fjor. En kenyansk mann ble like etter pågrepet og dømt til livstid i fengsel etter å ha sagt seg skyldig i angrepet. Han hevdet å tilhøre al-Shabaab.

Storbritannia advarte tidligere i år om økt fare for terrorangrep i Kenyas hovedstad Nairobi.

SISTE NYTT

Siste nytt