NRK Meny
Normal

Tømmer flyktningleirene i Ungarn

RÖSZKE (NRK): Ungarsk politi har ryddet de fleste midlertidige flyktningleirene på grensen til Serbia, men fortsatt vandrer mange langs småveiene på vei inn i EU.

Flyktninger blir busset bort fra grensen mellom Ungarn og Serbia

Flere busser ventet flyktningene som hadde kommet over grensen til Serbia da de ankom Ungarn.

Foto: NRK

I duskregnet langs jernbanelinjen mellom Serbia og Ungarn kommer fortsatt flyktninger gående. Hullet i grensegjerdet er ikke tettet og på den serbiske siden meldes det om at 5000 nye flyktninger er på vei.

Busser flyktninger

Nå har ungarsk politi ryddet de fleste områdene der flyktningene har oppholdt seg de siste ukene, og tilbake ligger bare tepper, matrester og tomme vannflasker.

Forrige fredag satt myndighetene opp midlertidige busser for å fjerne flyktningene. Bussene skulle både plukke opp flyktninger ved jernbanestasjonen i Budapest og de rundt 1.200 som hadde begynt å gå på vei til grensa til Østerrike. I tillegg til de som fortsatt strømmer over den serbiske grensen.

  • Les:

En uke senere fortsetter bussene å kjøre i skytteltrafikk.

– Jeg har ingen penger eller noe annet, men jeg skal komme meg til Italia, sier pakistanske Shakir, som har flyktet fra Taliban.

To flyktninger gpende langs toglinja mellom Serbian og Ungarn

To flyktninger gående langs toglinja mellom Serbia og Ungarn.

Foto: NRK

Negative til flyktningstrømmen

Mange ungarere er skeptiske til flyktningstrømmen gjennom landet, og to tredeler sier det er negative til de mange tusen som nå kommer over grensen.

Ungarns statsminister Viktor Orbán mener for eksempel at tilstrømmingen kan undergrave Europas kristne røtter.

– Vi liker ikke konsekvensene vi ser i andre land av å ha store muslimske grupperinger. Jeg mener vi har rett til å bestemme at vi ikke ønsker et stort antall muslimer i landet vårt, sier Orban.

Selv om en kvotefordeling betyr at EU faktisk henter 54.000 asylsøkere fra ungarsk territorium, er han motstander av kvotene og mener de kun vil skape en større tilstrømming.

Så langt i september har Ungarn mottatt nesten 22.000 flyktninger som har kommet via Serbia og som vil dra videre til Vest-Europa.

Ungarsk politi foran bussene ved den serbiske grensen

Store politistyrker har de siste dagene ryddet de midlertidige flyktningleirene langs grensen til Serbia.

Foto: NRK
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt