Hopp til innhold

To personer skutt under demonstrasjon i Thailand

To personer ble skutt i forbindelse med onsdagens demonstrasjon i Thailand.

THAILAND-POLITICS-PROTEST

Skuddsalvene ble avfyrt i et av byens mest kommersielle områder.

Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / Afp

THAILAND-POLITICS-PROTEST

Politiske protester.

Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / Afp

En mann og en kvinne ble natt til onsdag skadd i skyting i forbindelse med den politiske uroen i Thailand. Det skjedde da demonstranter gjorde seg klare til protestmarsj gjennom rolige nabolag.

Bilder fra TV-opptak viser at uidentifiserte gjerningsmenn fyrer av flere skuddsalver.

Ofrene er en renovasjonsarbeider og demonstrant, melder lokale medier. Begge ble skrevet ut i løpet av natten.

Åtte mennesker, blant dem to politifolk, har blitt drept i urolighetene i Thailand de siste månedene. Det er ikke meldt om uroligheter under mandag eller tirsdagens demonstrasjoner, men det skal ha blitt avfyrt skudd søndag kveld i nærheten av regjeringsbygg som allerede var blokkert av demonstranter.

«Folkekupp»

Demonstrantene, som ledes av politikeren Suthep Thaugsuban, vil velte den sittende regjeringen og statsminister Yingluck Shinawatra, og forhindre det varslede nyvalget i februar. Som erstatning vil de ha en utvalgt regjering.

Protestleder Suthep ledet en stor protestmarsj fra demonstrantenes base, monumentet for demokrati, i vest av Bangkok til senteret av byen og veiene Ratchaprasong og Sukhumit.

– Vi setter i gang vårt eget kupp, et kupp i regi av folket. Vi har ikke behov for militæret, men vi oppfordrer alle offentlige tjenestemenn til å ta del i vår protest, sa Suthep.

Les også: Statsministeren vil diskutere nyvalg
Les også: Thailandsk eksstatsminister siktet for drap

Valg ikke utsatt

Regjeringen mener at oppslutningen om demonstrasjonene er i ferd med å avta, og at valget derfor kan avholdes om to og en halv uke.

– Vi tror at valget vil normalisere situasjonen. Vi kan se at støtten til Suthep (protestlederen) blir mindre. Når han gjør noe som er i strid med loven, vil de fleste ikke støtte det, sa visestatsminister Pongthep Thepkanchana onsdag.

Kunngjøringen kom etter at regjeringen avholdt et møte for å diskutere valgkommisjonens forslag om å utsette valget.

Statsminister Yingluck Shinawatra hadde invitert politiske partier og representanter for protestgruppene. De krever at statsministeren går av med det samme og erstattes av råd. Protestgruppene ser imidlertid ikke ut til å ha deltatt .

SISTE NYTT

Siste nytt