NRK Meny
Normal

Tilstår drap på Engla

En 42 år gammel mann har tilstått å ha drept 10 år gamle Engla Juncosa-Höglund, som har vært savnet siden 5. april. Bygdefolket søker nå sammen ettter nyheten.

Engla (10) Juncosa-Höglund. 42-åringen på bildet har tilstått.

Det var pressetalsmann Sven-Åke Petters hos Dalarna-politiet som søndag ettermiddag kom med opplysningen om at forsvinningen til Engla var løst.

Etter tilståelsen skal mannen ha blitt kjørt til det stedet i Gästrikland der 10-åringen er gravd ned, hvor han påviste nøyaktig åsted til avhørslederen.

Og i kveld har kroppen hennes blitt funnet av politiet.

Engla skal ha blitt funnet nedgravd ikke langt fra drapsmannens eget hus, og i nærheten av hvor hun sist ble sett.

Nett-TV: Tilstår drap på Engla

42-åringen har også innrømmet drapet på 31 år gamle Pernilla Hellgren i Falun i juni 2000. Tilståelsen for drapet skal ha kommet etter at mannen ble konfrontert med DNA-bevis.

Det svenske politiets «cold case»-gruppe, som utreder uløste mord, har lenge hatt en mistanke om at personen som drepte Pernilla Hellgren er lastebilsjåfør. Og det er mannen som nå har tilstått.

Det er ikke kjent ennå hva slagt bevis politiet har lagt frem når det gjelder drapet på Engla.

Brøt sammen

Det var da mannen på nytt ble avhørt i dag, denne gang av to kvinner fra Rikskriminalpolisen, at han til slutt brøt sammen og tilsto.

- Han innrømmet først drapet på Pernilla, og fortalte om det, så kom tilståelsen når det gjelder Engla, opplyser Sven-Åke Petters til Sveriges Radio.

Petters beskriver mannen som "ganske kald" da han fortalte om drapene under avhøret.

- Når det gjelder Pernilla Wallgren, så fantes det DNA som matchet hans. Når det gjelder den lille jenta får vi håpe det er hans samvittighet som gjorde at han tilsto, sier Petters.

Trykket ble stort

Politiet er i gang med grundige åstedsundersøkelser der hvor Engla ble nedgravd.

Mannens forsvarer Jan Kyrö sier til Sveriges Radio at han ikke kan opplyse hvordan 42-åringen tok livet av Engla. Han sier mannen har fortalt politiet kort om hendelsesforløpet, men at han skal i avhør på mandag og der fortelle mer i detalj om hvordan tingene hendte.

Kyrö sier dette om tilståelsen:

- Jeg tror trykket ble for stort på ham. Han tilsto også et annet drap. Han tok livet av en annen kvinne i 2000, og da beviset ble lest opp for ham, brast det og han fortalte om dette også, sier forsvareren.

Han har ikke fått forelagt noen tekniske bevis som skal knytte mannen til drapet ennå, utenom vitner som har fortalt politiet at de har sett 42-åringen i bygda på dager han selv nektet for å ha vært i nærheten av hjemmet.

- Men det var ikke dette som fikk han til å tilstå, sier Kyrö.

Politiet vil nå undersøke andre uoppklarte drap på kvinner kan kobles til 42-åringen.

LES OGSÅ: Englas bortføring dag for dag

Saken fortsetter under bildet:

Engla

Bildene som var med på å felle 42-åringen som har tilstått drapet på Engla Juncosa-Höglund.

Foto: Faksimile: www.expressen.se

Forsvant etter fotballtrening

Ti år gamle Engla forsvant lørdag for åtte dager siden, da hun skulle sykle alene hjem fra fotballtrening. Hun skal ha blitt drept samme dagen.

Flere hundre personer har deltatt i letingen etter jenta den siste uken. Sykkelen hennes ble funnet 500 meter fra huset i Stjärnsund utenfor Hedemora hvor hun bodde sammen med sin mor og søster.

Bare en tilfeldighet førte til arrestasjonen av mannen som har tilstått drapet:

En person som akkurat hadde kjøpt seg nytt kamera tok bilder av alt han kom over - blant annet Engla og bilen til morderen.

42-åringen, som tidligere er dømt for voldtekt, ble pågrepet i sin egen lastebil mens den sto på en rasteplass i Sør-Sverige. Bilen, en rød Saab, ble beslaglagt av politiet.

På bildene tatt av personen med nytt kamera, kan man se den røde Saaben - og det var også kommet inn tips til politiet om at en 12 år gammel jente ble forfulgt av en rød bil i samme område bare et par dager tidligere.

Kirken åpnet dørene

Kirken i Stjärnsund i Dalarna, Sverige hvor 10 år Engla er funnet drept.

Folk strømmet i kveld til kirken i Stjärnsund.

Foto: Mikael Forslund / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN

Kirken i Stjärnsund har åpnet dørene og vil være åpen for sørgende i hele natt. Det samme er Kursgården, hvor Englas mor er forstander.

Lærerne i den lille bygda har startet forberedelsene til morgendagen, hvordan de skal fortelle klassekamerater og skolevenner om Englas død.

Les også: Her er bildene som førte til arrestasjonen

På en pressekonferanse klokken 10 i morgen vil politiet gi mer informasjon om tilståelsen.

Kart Stjärnsund i Sverige
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt