Hopp til innhold

Ti år etter metromarerittet spaserer London mot terror

Londons innbyggere hopper av metroen og bussen ett stopp for tidlig for å markere at terroristene ikke nådde frem med terrorangrepet for ti år siden.

Religiøse ledere markerer ti år siden London-terrorbombene
Foto: NIKLAS HALLE'N / Afp

Under emneknaggen #WalkTogether (gå sammen) samler Londons innbyggere seg i dag for å minnes de 52 menneskene som døde i terrorangrepet på undergrunnen for akkurat ti år siden.

Mange viser sin støtte ved å hoppe av bussen, toget eller metroen ett stopp for tidlig, gå det siste stykket og dele bilde av gåturen på Twitter. Det er tenketanken Britain Future som står bak markeringen.

Det ble også holdt en minnestund i Hyde Park tirsdag ettermiddag, der overlevende, pårørende og prins William var blant dem som deltok, skriver Sky News.

– Vi mistet uskylden denne dagen, naiviteten vår. Tanken om at noe slikt aldri kunne ramme meg, eller London, sa Emma Craig, som overlevde bomben som gikk av ved Aldgate stasjon. Da var hun 14 år gammel.

Minnestund i Hyde Park

TUNG DAG: Sørgende under minnestunden i Hyde Park.

Foto: PETER NICHOLLS / Reuters

Hun fortalte også at det var viktig å ikke glemme dem som opplevde angrepene, selv om mange ønsket å gjøre et poeng ut av at terroristene ikke har vunnet.

– Noen ganger føler jeg vi er så opptatt av å vise at terroristene ikke klarte å knekke oss at vi glemmer dem som var midt oppe i det. Ikke for min egen del, men for alle dem som ble drept og deres familier. Det er dem vi skal huske i dag, sa Craig

Terrorangrepet, der fire islamske terrorister detonerte tre selvmordsbomber i Londons transportsystem midt i morgenrushet, regnes som et av det verste i Storbritannias historie.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt