Terrornettverk avslørt i Frankrike

Etter flere angrep på jødiske butikker mener fransk politi å ha avslørt et terrornettverk. I natt fant de bombemateriale og våpen da de etterforsket folk de mistenker er radikale islamister.

Fransk terrorpoliti

Onsdag morgen jobbet fransk politi fremdeles med å undersøke en garasje under en boligblokk i Torcy.

Foto: MEHDI FEDOUACH / Afp

 François Molins

– Varetektsfengslingen av de arresterte er forlenget, sa François Molins på en pressekonferanse onsdag formiddag.

Foto: FRED DUFOUR / Afp

I forbindelse med flere arrestasjoner sist helg kom etterforskerne over materialet på en parkeringsplass i en forstad øst for Paris, forklarte statsadvokat François Molins.

I helgen ble et dusin franskmenn arrestert, mistenkt for å ha kastet brannbomber mot et jødisk supermarked nord for Paris i september.

– Farlig gruppe

– Dette er uten tvil en ekstremt farlig gruppe, sier Molins. Politiet har tidligere sagt at de har avdekket planer om flere lignende angrep i Paris, Strasbourg, Nice og Cannes.

Hele natt til tirsdag gjennomførte antiterrorpolitiet ransakinger og etterforskning i Torcy, en forstad øst for Paris. Blant annet ble en parkeringsplass som flere av de arresterte pleier å bruke, undersøkt, og det var her det mistenkelige materialet ble funnet, skriver den franske avisen Le Monde.

Ifølge Le Figaro har politiet funnet en trykkoker, salpeter og andre kjemiske stoffer og utstyr til å lage hjemmelagde eksplosiver.

En mann drept

Lørdag ble 33 år gamle Jérémie Louis-Sidney skutt og drept i skuddveksling da politiet forsøkte å arrestere ham i Strasbourg. Han var mistenkt for å stå bak et angrep på en jødisk delikatessebutikk. DNA-spor fra ham ledet politiet videre til forstedene utenfor Paris som de nå undersøker, skriver Le Figaro.

Statsminister Jean-Marc Ayrault sier etterforskningen i denne saken har pågått i flere uker. Og president François Hollande har understreket at han er fast bestemt på å beskytte landets innbyggere mot alle former for terrortrusler.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Eksplosjon i butikk i Paris

Dette jødiske supermarkedet i Paris ble angrepet i september.

Foto: Michel Euler / Ap

Hadde skrevet testamente

Ifølge fransk lov kan varetektsfengsling forlenges når det er stor fare for en terroraksjon. Franske myndigheter har for andre gang siden 2006 benyttet seg av dette, og dermed blir de arresterte sittende fengslet i minst tre dager til.

Statsadvokat Molins sier at alle de arresterte er franskmenn som nylig har konvertert til islam. Fire av dem hadde skrevet testamente.

En av de arresterte bar våpen da han ble pågrepet.


Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt