Hopp til innhold

Slik ser skolen ut etter massakren

Blodige bøker og veltede stoler vitner om kaoset som oppsto under skolemassakren i Peshawar hvor 132 barn ble drept.

Kulehull og blod på gulvet gir bevis på grusomhetene som utspant seg på skolen i Peshawar hvor 132 barn mistet livet i et Taliban-styrt terrorangrep.

BEVIS PÅ VOLDEN: Slik ser det ut i auditoriet på skolen i Peshawar dagen etter det grusomme terrorangrepet.

Dagen etter et av de verste terrorangrepene i landets historie er Pakistan i dyp sorg. 141 mennesker, 132 av dem barn, skal begraves.

Landet er inne i en tre dager lang sørgeperiode og mange spør seg hvordan skolen, hvor barna skulle være trygge, kunne komme under angrep.

Blod og kulehull

På den militærdrevne skolen i Peshawar pågår opprydningsarbeidet. Utenfor skolen ligger mobiltelefoner, vesker og skolesekker som ble liggende igjen da terroristene angrep.

Pressen ble i dag sluppet inn og fikk se sterke bevis på det grusomme som skjedde under Talibans flere timer lange angrep.

Kulehull på veggen inne på skolen i Peshawar

KULEHULL: Nesten alle veggene på skolen er fulle av kulehull etter terrorangrepet.

Foto: FAYAZ AZIZ / Reuters

I skolen auditorium ligger stoler veltet. Flere elever har forklart hvordan de brukte de tynne trestolene for å forsøke å skjerme seg fra terroristenes kuler. Langt fra alle lyktes. På gulvet i det store samlingsrommet ses blod, og veggene er fulle av kulehull.

– Det var i auditoriet terroristene tok seg inn og drepte flest personer, sier general Asim Saleem Bajwa, talsperson for det pakistanske forsvaret.

Vitner har beskrevet hvordan terroristene gikk fra rom til rom og skjøt elever og lærere på kloss hold. Shahrukh Khan ble skutt, men overlevde angrepet. Han forteller hvordan han gjemte seg under pulten og spilte død for å unngå å bli truffet igjen.

Kulehull på veggen på skolen i Peshawar

KAOS: Pakistanske soldater inne på skolen som er fullstendig ødelagt etter det grusomme Taliban-angrepet.

Foto: A Majeed / Afp

– Jeg så et par store støvler komme mot meg. Mannen med støvlene lette etter elever og skjøt dem flere ganger. Jeg lå så stille som jeg kunne, med øynene lukket, forteller han til AFP.

Selvmordbomber i kontorbygning

I kontorbygningen på skolen er stoler og bord revet over ende. Vinduer er knust og også her er veggene fulle av kulehull.

– Seks terrorister ble drept i dette området. De hadde på seg selvmordsvester og eksploderte, så det er også merker etter splinter på veggene, forteller Bajwa.

Utbrent kontor på skolen i Peshawar

STORE ØDELEGGELSER: En soldat viser media et utbrent rom på skolen.

Foto: A Majeed / Afp

Han viser også frem et kontor hvor en av selvmordsbomberne sprengte seg selv i luften. Rommet er fullstendig utbrent, med forkullede rester av inventar og papirer. På et bad ved siden av dette rommet befant rektoren på skolen seg. Hun hadde forsøkt å gjemme seg da hun så terroristene storme bygningen.

Hun overlevde ikke angrepet.

Pressen fikk i dag se skolen i Peshawar hvor 141 mennesker ble drept.

VISTE FREM SKOLEN: General Asim Saleem Bajwa forteller reporterne om hva som skjedde på skolen under terrorangrepet.

SISTE NYTT

Siste nytt