Hopp til innhold

Selvmordsbombe eksploderte like etter militærseremoni

Over 50 mennesker mistet livet da en selvmordsbombe fra Taliban eksploderte like etter en seremoni på grensen mellom Pakistan og India. En militærseremoni som vanligvis ses av flere tusen tilskuere.

Flere titalls mistet livet av en selvmordsbombe i Pakistan

Pakistanske slektninger samlet seg rundt de mange menneskene som mistet livet etter at en selvmordsbombe eksploderte like ved grensen mellom Pakistan og India.

Foto: Arif Ali / Afp

Like etter den daglige og fargerike militærparaden ved Wagah grenseovergangen ble bomben utløst. Flere tusen tilskuere valfarter for å se indiske og pakistanske soldater stenge grense for dagen.

Ifølge pakistanske medier forsøkte selvmordsbomberen å ta seg inn på området en halvtime etter at seremonien var over, men ble hindret av grensevakter da bomben ble utløst.

Tre Pakistan Rangers som vokter grensen skal være blant de drepte.

Den pakistanske Taliban-gruppen Jamaat-ul-Ahrar har tatt på seg ansvaret for bomben sammen med en lokal Taliban-gruppe.

Mange skadd

– Vi har fått inn 35 døde mennesker, mange av dem er kvinner og barn. I tillegg er mellom 60 og 70 skadet, sier Dr Khurram ved Ghurki sykehuset til nyhetsbyrået Reuters.

Lokale medier meldte først at eksplosjonen trolig var forårsaket av en gassflaske, men politiet opplyste senere at det dreier seg om et selvmordsangrep.

– Ifølge etterretningsinformasjon var dette et selvmordsangrep, sier politisjef i Punjab, Muhtaq Sukhera til lokale medier, ifølge Reuters.

– Bombe eksploderte like ved en restaurant og har foreløpig tatt livet av 45 mennesker og skadet 50, sier Sukhera.

Shah Mahahmod Qureshi, styreleder i opposisjonspartiet Pakistan Tehreek e -Insaf setter spørsmålstegn rundt sikkerheten ved grensen mellom Pakistan og India.

– Det er kritikkverdig at noe sånt kan skje på et militært området, sikkerheten under denne paraden som tiltrekker seg så mange mennesker fra både India og Pakistan bør være bedre. Mine tanker går nå til de pårørende, sier han til SAMAA TV.

Hundrevis av mennesker bruker Wagah-grensen for å krysse grensen mellom India og Pakistan hver dag, sier BBCs reporter Shumaila Jaffrey i Lahore.

Det er også en viktig grenseovergang for handel mellom de to landene. Daglig losser en rekke lastebiler av og på varer ved grensen.

Laster Twitter-innhold

Mistet flere i familien

Mange av de skadde blir fraktet til Shalimar sykehus som ligger rett ved grensen. Den Pakistanske TV-kanalen SAMAA melder om kaotiske tilstander ved sykehuset som sliter med å ta imot alle de skadde.

Flere familier var samlet i dag for å se på paraden. En ung jente som SAMAA TV har snakket med sørger nå over seks av sine familiemedlemmer som ble drept i angrepet.

– Jeg har mistet to onkler en svigerinne og flere søskenbarn forteller jenta.

Pakistansk statsminister sier i en offisiell pressemelding:

– Terroristene kan ikke skremme det Pakistanske folket, sier Nawaz Sharif.

Forholdet mellom India og Pakistan har vært svært spent i flere tiår. De to atommaktene har utkjempet tre kriger mot hverandre siden 1947 og har ikke løst den problematiske grensekonflikten om Kashmir.

India anklager Pakistan for å støtte væpnede jihadistgrupper i regionen og for å støtte gruppenes angrep på indisk territorium. Pakistan på sin side avviser anklagene.

Wagah seremonien i Pakistan og India

Flere tusen tilskuere kommer hver dag for å se de indiske og pakistanske grensevaktene stenge de to lands grenser.

Foto: NARINDER NANU / Afp

SISTE NYTT

Siste nytt