Rekordmange krysset grensen til Ungarn: Nå krever Balkan EU-plan

Ungarn registrerte onsdag rekordmange migranter som krysset landets grense. Nå skal landene på Balkan kreve en EU-plan under møter torsdag for å håndtere flyktningkrisen.

3.241 migranter, inkludert 700 barn, ankom Ungarn onsdag. Det høyeste antallet på en dag noensinne, ifølge ungarsk politi i dag.

Og strømmen av desperate menn, kvinner og barn fortsatte torsdag også. Som i går, krysset de fleste grensen ved å krabbe under piggtrådgjerdet nær byen Röszke.

Området er et av få steder langs den 175 kilometer lange grensen mellom Ungarn og Serbia som fremdeles ikke er avsperret av et tre og et halvt meter høyt gjerde som ungarske myndigheter setter opp for å holde flyktningene ute. Det er planlagt at gjerdet innen slutten av måneden erstatter piggtrådgjerdet, og dekker hele grensen.

Artikkelen fortsetter under videoen

Flyktninger krabbet i morgentimene i dag under piggtrådgjerdet som er satt opp på grensen mellom Serbia og Ungarn.

Video fra onsdag viser hvordan migrantene krabber under gjerdet og inn i Ungarn.

Krever EU-plan

Så langt i år har politiet registrert 141.500 flyktninger som har krysset den ungarske grensen – de fleste fra nabolandet Serbia.

Torsdag skal Tysklands statsminister Angela Merkel og ledere fra Vest-Balkan for å diskutere tiltak i møtet med den største flyktningkrisen i Europa siden andre verdenskrig. EU har så langt ikke fått på plass en løsning, og mottatt kritikk for det.

Merkel skal etter planen møte pressen rundt klokken 15.30, etter møtet.

– Hvis vi ikke får et europeisk svar på krisen, bør ingen være under illusjon av at dette vil løse seg, sier Makedonias utenriksminister Nikola Poposki torsdag.

Vest-Balkan har blitt enn av hovedrutene for flyktninger og migranter inn til EU, og både Poposki og hans serbiske kollega Ivica Dacic har krevd en "EU-plan" for problemet.

Ungarerne slår hardt ned på flyktningstrømmen. I tillegg til gjerdet vurderer regjeringen å sette inn militæret for å stoppe flyktningene fra å krysse grensen. 2000 såkalte "grensejegere" med hunder, hester og helikoptre skal også bli utplassert langs grensen fra september, ifølge landets politisjef Karoly Papp.

Laster kart, vennligst vent...

SISTE NYTT

Siste nytt

Den tidligere fotballspilleren og TV-profilen Mads Hansen reagerer på at Uefa velger å si nei til regnbuebelysning etter press fra den homofiendtlige regjeringen i Ungarn.

Regnbueaksjon mot den ungarske utenriksministeren

Norske instagrambrukere har det siste døgnet oversvømt kontoen til Ungarns utenriksminister med regnbueflagg. Péter Szijjártó sa tirsdag han var glad for at Det europeiske fotballforbundet sa nei til Pride-markering.