Protester i Madrid, Aten og Paris

Tusenvis av mennesker samlet seg for å demonstrere mot budsjettkutt og arbeidsløshet i Madrid og Aten søndag kveld. Også i Paris er en ny protestbølge i emning.

Demonstrasjoner i Madrid

Demonstranter: Spanske ungdommer har i to uker overnattet i sentrum av Madrid i protest mot det de mener er korrupte politikere og en feilslått økonomisk politikk. På plakaten står det: Ikke høye pensjoner og ikke høye lønninger'. Spania har i likhet med flere andre europeiske land, en svært høy ungdomsledighet.

Foto: ANDREA COMAS / Reuters

Spanske ungdommer har de to siste ukene slått leir i sentrum av Madrid og arrangert daglige protester mot det de mener er udugelige politikere og hardere levekår.

Søndag møtte igjen tusenvis av demonstranter fram, både for å vise sin motstand mot budsjettkutt og arbeidsløshet, og for å bestemme om teltleiren på plassen Puerta del Sol skal bli stående eller tas ned.

1000 i Paris

Samtidig møtte cirka 1.000 demonstranter, for det meste ungdom, opp ved Bastillen i Paris. Inspirert av spansk ungdom forsøker de å få i gang en lignende protestbølge i den franske hovedstaden.

Demonstrasjonene i Spania har de siste dagene også spredt seg til Hellas, der tusener av mennesker har samlet seg i sentrum av Aten flere dager på rad.

Det er første gang at det arrangeres demonstrasjoner mot krisetiltakene i Hellas uten av fagbevegelsen og politiske partier er involvert.

20.000 i Hellas

Søndag kveld møtte om lag 20.000 grekere fram på Syntagma-plassen foran nasjonalforsamlingen etter å ha fulgt oppfordringer på sosiale medier som Facebook og Twitter.

– Jeg er her for å si at jeg har fått nok. Det er ikke riktig at vi er nødt til å betale for politikernes feil, sier Vivi Villa (34), som likevel innrømmer at protesten neppe vil endre noe.

– Men da har vi i det minste gitt dem beskjed om at vi ikke er enige, sier hun.

SISTE NYTT

Siste nytt