Hopp til innhold

Dødelige simultanangrep i Lahore

Nye, blodige angrep i Pakistan: I morges ble tre politibygninger stormet i Lahore og en selvmordsbomber kjørte inn i en politistasjon nær Peshawar.

Drept politimann i Lahore

En av de drepte bæres ut av bygningen til Pakistans kriminalpoliti.

Foto: A. Ali / Scanpix/AFP

Minst 39 mennesker ble drept i dag tidlig. Væpnede menn med granater og bombebelter forsøkte å storme tre politibygninger i Lahore samtidig, og en selvmordsbomber kjørte en bil inn i en politistasjon i Pakistan.

I Nord-Waziristan ble fire mennesker drept av en amerikansk bombe.

Beleiring

Minst seks av de drepte ved politiets elitetreningssenter i Lahore var sikkerhetsstyrker, fem var angripere. Noen av dem ble drept under beleiringen, og noen utløste eksplosiver de hadde på kroppen. Kampen om bygningen skal ha vart i halvannen time.

Lokale medier melder at angriperne tok gisler underveis. Det blir tilbakevist av lederen for politistyrkene.

- Dette er ingen gisselsituasjon. Vi har klarert hele elitesenteret nå, sier polititalsmann Chaudhry Shafiq.

To av de tre bygningene som ble angrepet i Lahore, er også angrepet tidligere. Treningssenteret for politiets elitestyrker ble pinlig nok for politiet inntatt i et kommando-liknende raid i mars.

I dag ble 14 mennesker drept her. Fire av dem var angriperne.

Den andre bygningen, som tilhører det føderale kriminalpolitiet, ble ødelagt av en bombe i fjor. Her ble sju mennesker drept i raidet i morges - én av angriperne og seks sikkerhetsfolk.

Det tredje målet var en politiskole i utkanten av Lahore. Sju av angriperne, og to andre, én politiansatt og en sivil, ble drept før politiet fikk tatt kontroll over bygningen igjen.

Video nsps_upload_2009_10_15_11_41_15_3990.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Trykk på bildet for å se innslag fra Morgennytt.

11 dager med angrep

I Kohat ved Peshawar kjørte en selvmordsbomber en bil med eksplosiver inn i en politistasjon. 11 mennesker ble drept her.

Det antas at Taliban står bak alle disse angrepene, og de andre blodige aksjonene i Pakistan de siste 11 dagene. I denne perioden er minst 164 mennesker drept.

De fleste har vært rettet mot landets politistyrker, samtidig som hæren i landet etter alt å dømme forbereder nok en offensiv i områdene ved grensen til Afghanistan.

De siste årene har angrep fra Taliban og Al Qaida tatt livet av 2250 mennesker i Pakistan.

Amerikansk drone

Rett før angrepene fyrte en ubemannet amerikansk drone av to raketter mot et hus i Nord-Waziristan. Fire mennesker ble drept, minst tre av dem var Taliban-medlemmer, ifølge Pakistans etterretning.

USA troppet for et år siden opp angrepene med ubemannede småfly - droner - over grensen fra Afghanistan til Pakistan. Amerikanerne var frustrerte over at deres nære allierte i Pakistan ikke klarte å gjøre noe med Taliban-trusselen i landet.

Målet er å angripe og ødelegge det Taliban har sett på som et fristed i fjellområdene mellom de to landene.

Mange hundre mennesker er drept i angrepene - de fleste militante og Taliban-medlemmer, men også mange sivile.

SISTE NYTT

Siste nytt