Obama styrker Mexico-vaktholdet

President Barack Obama vil utplassere ytterligere 1200 soldater langs grensa mot Mexico.

Mexico narkokrig

Her blir en mann tatt i varetekt i grensebyen Ciudad Juarez i Mexico.

Foto: Ap

I tillegg til styrka vakthold vil presidenten be Kongressen bevilge 500 millioner dollar til å bekjempe narkotikatrafikken mellom de to landene.

Det opplyser en tjenestemann for regjeringen.

Ba om amerikansk hjelp

Tiltakene kommer etter at Mexicos president, Felipe Calderon, under et USA-besøk i forrige uke, ba amerikanske politikere om å stanse strømmen av ulovlige våpen som blir smuglet fra USA til Mexico

I Mexico regner myndighetene med at 22.700 mennesker er blitt drept i narkotikarelatert vold siden president Calderon startet en storoffensiv mot narkokartellene i 2006.

I første kvartal i år ble hele 3365 mennesker drept.

Smugler narkotika til USA

Områdene som er hardest rammet, er langs grensa til USA i nord, midt på smuglingsrutene for kokain fra Colombia til det lukrative markedet i USA.

Selv om Mexico kun står for en liten del av verdens samlede produksjon av heroin, står de for en stor del av heroinmarkedet i USA.

Mexicanske karteller smugler årlig narkotika verdt 40 milliarder dollar til USA, som med det er verdens største marked for narkotiske stoffer. Narkobandene væpner seg til gjengjeld med våpen smuglet inn fra USA.

I fjor påtok USA seg en stor del av skylda for narkokrigen i nabolandet.

– Vi er nødt til å gjøre mer og forsikre oss om at våpen og penger ikke strømmer tilbake til kartellene, sa president Barack Obama for ett år siden.


SISTE NYTT

Siste nytt