Hopp til innhold

Norges største Trump-fan – Dette er fantastisk

Hans Lysglimt Johansen har blitt kalt Norges største Donald Trump-supporter. Han er lykkelig etter sjokkseieren til Trump.

Hans Lysglimt Johansen smiler bredt

PROTESTBEVEGELSE: Entreprenør Hans Lysglimt Johansen er godt fornøyd med valgresultatet i USA. Han sier at det er en protestbevegelse som har seiret.

Foto: NRK

Donald Trumps valgseier sender sjokkbølger også gjennom Norge, men det finnes også flere nordmenn som smiler bredt på denne historiske dagen.

Hans Lysglimt Johansen er kanskje den mest ivrige Trump-tilhengeren i Norge og er lykkelig etter Trumps triumf.

– Dette er fantastisk. Dette er en seier for Trumps bevegelse, som jeg også er en del av. Samtidig er det ikke nødvendigvis slik at vi feirer seieren mens det er mange frustrerte mennesker der ute, sier Johansen til NRK.

– Kommer til å gå aldeles utmerket

Entreprenøren markerte seg med åpen støtte til Trump under en valgvake i Oslo natt til onsdag.

Da valgseieren var et faktum onsdag morgen, var Johansen raskt på plass i NRK studio.

– Jeg har tatt på meg rollen om å prøve å levere en Trump-valiumpille. Dette kommer til å gå aldeles utmerket. Trump har en flott administrasjon på gang, sier han.

– Hva er grunnen til at du har så stor tro på Trump?

– Jeg har vært kontrær lenge og Trump er et resultat av en kontrær protestbevegelse.

– Kontrær må du forklare?

– Det er altså å gå imot strømmen. Trump snakker mye om mainstream-media der denne strømmen ikke nødvendigvis er en sannhet, men en rigget, selvforsterket virkelighetsforståelse folk ikke kjenner seg igjen i.

– En tillitserklæring

De aller fleste nordmenn hadde håpet på seier til den erfarne politikeren Hillary Clinton, men Demokratenes presidentkandidat måtte se seg slått av Republikanernes kandidat.

Til spørsmålet om det er uproblematisk at den politiske uerfarne Trump blir president, svarer Johansen følgende:

– Det er en tillitserklæring som amerikanerne har gitt til Trump. Man kjenner ikke til alt i Trumps politiske program. Det er ikke stadfestet ennå. Men man har tillit til han som person og den administrasjonen han setter opp. Så dette må forstås både som en protest og en tillitserklæring.

SISTE NYTT

Siste nytt