Hopp til innhold

Nordmann fryktes bortført i Pakistan

En norsk statsborger skal være bortført i Pakistan. Utenriksdepartementet ønsker svar fra pakistansk UD for å vite hva som har skjedd.

Øyenvitner skal i følge den pakistanske avisen The Nation sett at den norsk-pakistanske 38-åringen ble kidnappet mens han satt på en buss fredag. Han skal ha blitt bortført på vei fra Balutsjistan til Karachi.

Mannen har både norsk og pakistansk statsborgerskap.

UD kjent med saken

Utenriksdepartementet er kjent med at en norsk statsborger kan være savnet i Pakistan.

- Vi er kjent med at en norsk statsborger er fryktet savnet i Pakistan, sier kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet Marte Lerberg Kopstad til Dabladet .

Kopstad sier også at ambassaden er i kontakt med pakistansk UD for å få klarhet i hva som har skjedd. De venter fortsatt på en tilbakemelding fra pakistanske myndigheter.

Politisk aktivist

Mannen er, i følge den pakistanske avisen, en politisk aktivist som bor i Norge, men som skal ha vært Pakistan for å besøke slektninger i Balutsjistan-distriktet.

Avisen skriver at folk fra flere kjøretøy skal ha stoppet bussen der mannen satt, før bevæpnede menn gikk inn, dekket norsk-pakistanerens hode med et svart teppe, og tok ham med seg.

Øyenvitner skal ha fortalt at 20 kjøretøy var til stede, og at disse så ut til å tilhøre etterretningstjenesten.

Utenriksdepartementet forventer ikke svar fra pakistansk UD før i morgen, siden det sent på kvelden der nå.

Mener etteretningstjenesten står bak

Slektningen av den savnede nordmannen har sagt til avisen The Nation at de tror at etteretningstjenesten står bak forsvinningen.

De opplyser også at 38-åringen sliter med astma og andre sykdommer, og at han skal være avhengig av daglige medisiner. Uten medisiner kan mannen dø, hevden slektingene.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt