NRK Meny
Normal

Ni politimenn drept i Bagdad

Totalt ni politimenn er skutt og drept i vest-Bagdad, melder offisielle myndigheter i Irak.

Irakisk politi

Irakiske politimenn i sentrum av Bagdad forbereder seg til å ta på seg det fulle ansvaret for landets sikkerhet. Flesteparten av de amerikanske troppene skal trekke seg tilbake fra irakiske landsbyer og byer innen 30. juni i år.

Foto: ALI AL-SAADI / AFP

Politiet tror at det er en opprørsgruppe som står bak. Foreløpig har ingen tatt på seg skylden for hendelsene.

Fire politimenn ble skutt og drept i går mens de var på et patruljeringsoppdrag i Jamiya, et sunniarabisk-dominert distrikt. Gjerningsmennene, som hadde våpen med lyddempere, flyktet fra åstedet umiddelbart etter skytingen.

Ytterligere to politimenn ble drept i dag da det kom til sammenstøt mellom opprørere og sikkerhetsmyndigheter i Bagdad.

To politimenn som patruljerte gatene i Ghazaliyah ble i dag skutt og drept. En tredje politimann skal ha blitt skadet i hendelsen.

I samme by eksploderte en veibombe i dag ettermiddag. Eksplosjonen drepte en politimann og en sivil person. Tre andre skal ha blitt skadet.

Volden har minket

Statsminister Nuri al-Maliki har tidligere advart om opprørere og militanter som forsøker å undergrave nasjonale sikkerhetsstyrker, like før amerikanske styrker skal trekke seg tilbake fra irakiske byer og landsbyer.

Volden i Irak har minsket betraktelig de siste månedene, men ytterliggående islamister er fortsatt i stand til å iverksette blodige angrep mot sivile i et forsøk på å svekke den sjiadominerte regjeringen i Bagdad.

Mange frykter at den økende volden kan undergrave forsoningsprosessen mellom muslimske grupper i Irak.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt