- Her er USAs mest ulykkelige by

En ny undersøkelse har kartlagt hvilke amerikanske delstater som har de lykkeligste innbyggerne.

Times Square, New York

Times Square i New York er et av verdens travleste områder.

Foto: Emmanuel Dunand / Scanpix/AFP

Undersøkelsen , som er gjennomført av britiske University of Warwick og amerikanske Hamilton College, skal være den første som kartlegger hvor lykkelige amerikanerne selv mener de er.

New York havner på sisteplass, rett bak nabostatene Connecticut og New Jersey.

«Joda, vi klager mye. Klaging kan kvalifisere til å være delstatens offisielle favorittsport. Men er vi virkelig de mest ulykkelige?» klager avisen New York Times .

Målte livskvalitet

Studien er satt sammen av to forskjellige undersøkelser. Den ene er en subjektiv undersøkelse blant 1,3 millioner amerikanere, der de ble spurt om helse og hvor fornøyd de var med livene sine.

Resultatene ble kombinert med objektive tall fra University of California (UCLA), som måler livskvaliteten basert på blant annet luftkvalitet, trafikk, skatter, levekostnader, kriminalitet og skoler.

Ifølge professor Stephen Wu, som er en av de ansvarlige for undersøkelsen, stemte de to undersøkelsene overraskende godt overens.

– Vi ble faktisk overrasket over at resultatene var så like. Sammenhengen er veldig sterk, sier Wu til New York Times.

– En uoppfylt drøm

Dermed er det kanskje ikke så rart at delstaten med USAs største by havner langt nede på lista, sier professor Andrew Oswald, som er hovedforfatteren av studien.

New York har flere innbyggere enn noensinne, opp mot 8,4 millioner.

Les også: New York har et hemmelig minutt

– Mange tenker på delstater som New York og California som fantastiske steder å bo. Problemet er at hvis for mange tenker det samme og flytter til disse delstatene, vil opphopingen og boligprisene gjøre det til en uoppfylt drøm, sier Oswald.

Den mest folkerike delstaten i USA, California, havnet på en skuffende 46. plass.

Fattigst er lykkeligst?

Flere av delstatene som utgjør topp ti er også blant de fattigste.

Louisiana topper lista, til tross for at den har blitt utsatt for flere naturkatastrofer de siste årene.

Det kan forklares med at deler av undersøkelsene ble gjennomført før orkanen «Katrina»s herjinger, sier Oswald. Men de fleste delstatene på den øverste delen av lista har fellestrekk som varme, ren luft og lave boligpriser.

SISTE NYTT

Siste nytt