Hopp til innhold

Nei til burka i danske skoler

– Lærere som bruker den muslimske kvinnedrakten burka, er ikke velkomne i det danske skolesystemet. Hilsen statsministeren.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen på nest siste dag i København

SIER NEI: Statsminister Lars Løkke Rasmussen mener burka er uaktuelt i dansk skolevesen.

Foto: Nikolai Linares / Scanpix/AFP

– Lærere som bruker den muslimske kvinnedrakten burka, er ikke velkomne i det danske skolesystemet. Det gjelder så vel i grunnskolen som på videregående, sier Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen.

– Dansker liker ikke burka på gata

Størstedelen av den danske befolkningen er ikke glade for å se kvinner i burka på gata. De vil heller ikke ha lærere som kler seg slik, framholdt Løkke Rasmussen ifølge København-avisen Politiken tirsdag.

Les også: Foreslår burkaforbud i Frankrike
Les også: Nei til hijab for dommere
Les også: To av tre sier nei til burka

Han ser fram til at et embetsmannsutvalg skal bli ferdig med sin kartlegging av hvordan man kan unngå at lærere og andre offentlig ansatte bærer burka eller niqab. Burka er en heldekkende kvinnedrakt, mens niqab er et hodeplagg som dekker hele ansiktet.

– Hvordan skal vi rive burkaen av kvinnene?

– Så kan det bli et spørsmål om hvordan vi river burkaen eller niqaben av kvinnene gjør vi det ved å innføre lover, eller ved å signalisere en holdning? Eller gjør vi det ved å støtte våre ledere i lokale institusjoner, så de tør å ta opp kampen? spør
Løkke Rasmussen.

Den danske statsministeren ønsket på sin ukentlige pressekonferanse tirsdag ikke å komme nærmere inn på om det trengs egne lover på området. Men han medga ifølge Politiken at det ikke fins tradisjon for lovgiving mot bestemte klesplagg i Danmark.

SISTE NYTT

Siste nytt