Minst 13 drept på meksikansk bursdagsfest

Væpnede menn stormet en fest og drepte minst 13 mennesker i den meksikanske byen Ciudad Juarez. Flesteparten av ofrene var tenåringer.

Massakre i Ciudad Juarez

Væpnede gjerningsmenn skjøt og drepte 13 mennesker på en bursdagsfest i Mexico.

Foto: Luis Hinojos/EPA / Scanpix

Gjerningsmennene, som antas å tilhøre en narkotikagjeng, kom kjørende i sju store biler, trolig SUV-er, da de gikk til angrep på festen i byen nær grensa til Texas.

Vitne til drap

Meksikansk politi og myndigheter bekrefter skytingen søndag morgen lokal tid. De opplyser at gjestene på bursdagsfesten ikke hadde tilknytning til noe gjengmiljø, men er foreløpig sparsomme med detaljer, melder Reuters og BBC .

Ifølge andre medier skal det ha dreid seg om et fotballag som feiret en mesteerskapsseier.

Det skal ha vært rundt 60 mennesker i huset hvor det pågikk en bursdagsfest.

Gjerningsmennene skal først ha skutt mot huset, for så å forfølge de av gjestene som forsøkte å flykte.

Massakre i Mexico
Foto: Alejandro Bringas / Scanpix/Reuters

Minst 13 av dem er drept og åtte skadet. De fleste av ofrene skal være tenåringer i alderen 15 til 20 år, skriver El Heraldo de Chihuahua .

Ifølge den meksikanske avisen El Universal skal én av de drepte ha vært vitne til et drap for noen dager siden. Også to voksne personer som stod og handlet i en kiosk, men som ikke deltok på festen, ble drept i kryssilden.

Dominerer drapsstatistikken

Ciudad Juarez er en av de voldeligste byene i Mexico, beryktet for flere sammenstøt mellom rivaliserende narkogjenger. Hittil i år er 200 personer drept i området, og i løpet av fjoråret ble 2632 mennesker drept her. Det utgjør en tredel av totalt om lag 7700 drap på landsbasis i 2009.

En pågående militæraksjon mot narkotikakartellene i Mexico har også ført til en kraftig oppblomstring av volden i landet for øvrig, og flere tusen er drept i løpet av de siste tre årene.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt