Hopp til innhold

Menn er morsommere enn kvinner

Da er det endelig klart: Menn er morsomst på grunn av det mannlige hormonet testosteron, har en britisk forsker funnet ut.

Harald Eia og Atle Antonsen.
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Professor Sam Shuster ved universitetssykehuset i Norfolk og Norwich hevder å ha belegg for at det finnes en bemerkelsesverdig og konsistent forskjell mellom kjønnene når det gjelder humor.

Undersøkelsen er gjort gjennom observasjoner av menns og kvinners evne til munter replikkføring, vitser og ablegøyer, skriver BBC .

- Menn spøker mer enn kvinner, og vitsene er også mer aggressive, sier Shuster.

Kvinner på sin side liker å komme med mer oppfordrende, rosende kommentarer. Kvinner forteller også mindre vitser, noe som også kan illustreres ved at det finnes langt flere mannlige enn kvinnelige komikere, ifølge professoren.

Se i Nett-TV: Hvem er morsomst av Melonas  og Team Antonsen

Testosteronet er nøkkelen

Han mener at humoren har utviklet seg fra aggresjon som igjen stammer fra kjønnshormonet testosteron.

- I 11-13-årsalderen blir gutter ganske aggressive. Aggresjonen blir mer markant i puberteten, for deretter å endre seg til en slags spøkefullhet, sier Shuster.

Shuster dokumenterte reaksjonene til 400 undersøkelsespersoner da han syklet gjennom gatene på en enhjulssykkel.

Om lag halvparten av personene, de fleste menn, slo vitser eller slengbemerkninger om ham når han kom forbi, mens svært få kvinner gjorde det samme.

Sjalu menn

Psykolog Nick Neave ved Universitetet i Northumbria har også studert psykologiske effekter av fysisk oppførsel gjennom testosteron.

Han mener menn er mer aggressive i kommentarene av den syklende mannen, fordi han trekker oppmerksomheten fra kvinnene vekk fra dem selv.

 Se i vårt rikholdige arkiv: NRK Nett-TV

SISTE NYTT

Siste nytt

Donald Trump kan vinne valget i 2024. Vi har snakket med to av de som var hans nærmeste medarbeidere om hva en ny presidentperiode med Donald Trump vil bety
Programleder Eline Buvarp Aardal.

Tidligere topprådgiver om fire nye Trump-år: – Som sist, bare verre

NRK har spurt tre republikanske ringrever: Hvordan blir en runde to med Trump?