NRK Meny
Normal

– Gjengleder drept i Göteborg

Mannen som ble skutt og drept på åpen gate i Göteborg lørdag morgen skal nylig ha kommet ut fra fengsel, og var tilknyttet gjengmiljøer i byen, ifølge politikilder Göteborgs-Posten har snakket med.

Politioppbud etter skyting i Göteborg 30 april 2011

Et stort oppbud av politi sperret av området og avhørte vitner etter skytingen.

Foto: SVT

En svartkledd og maskert mann skal ha skutt fem skudd mot en annen mann før han flyktet fra stedet.

Hendelsen skjedde i Erik Dahlbergsgatan i sentrum av Göteborg.

– Det har vært en skyteepisode på Erik Dahlbergsgatan i Göteborg. En mann er skutt og død, sier talsmann Ulf Edberg hos Göteborgspolitiet til NRK.

Politibiler og sperrebånd i Göteborg etter drap 30. april 2011

Politiet har tatt hånd om den drepte, og de pårørende skal være varslet.

Foto: SVT

Ifølge vitner den svenske avisa Expressen har snakket med bar skytingen preg av en ren henrettelse.

Mannen skal ha blitt skutt i hodet da han gikk på gaten sammen min sin kjæreste.

– Stor i kriminelle kretser

Ifølge kilder i politiet som den svenske avisa Göteborgs-Posten har snakket med skal den drepte være en 42 år gammel mann som nylig slapp ut av fengsel. Før mannen sonet sin siste fengselsdom skal han ha ledet en kriminell organisasjon med tilknytning til den beryktede Naser-ligaen.

– 42-åringen var stor i kriminelle kretser før sin siste dom. Hans nåværende status i det kriminelle miljøet er derimot noe uklart. Likevel hadde han tydeligvis uvenner igjen utenfor murene, sier politikilden til avisa.

Offeret for dagens skyting skal ha blitt sett på som en mulig arvtaker etter lederen av den beryktede Naser-ligaen, Naser Dzeljilji, men skal ifølge avisas kilder ha startet egen kriminell virksomhet i stedet. Dzeljilji ble skutt i 2006, men overlevde og ingen er tatt for attentatforsøket.

Offisielt er politiet derimot svært tilbakeholdne med detaljer rundt hendelsesforløpet. De håper likevel å ta den eller de som står bak.

– Vi jobber med å finne et så godt bilde som mulig av hva som har skjedd. Vi håper å kunne ta de som står bak, men akkurat nå vil vi ikke si for mye for å unngå å skade etterforskningen, sier polititalsmannen til NRK.

Har dere noen mistenkte?
– Det er noe vi ikke ønsker å kommentere på dette tidspunktet, sier Edberg.

Video Øyenvitne Lars Oleborg

– En hysterisk kvinne kom springende, og hun ropte ring politiet, sier Lars Olemyr som ble vitne til hendelsen.

– Ansiktet og brystet var blodig

Ifølge vitner som avisa Göteborgs-Posten har snakket med skjedde skytingen like etter klokken 9 lørdag morgen, og gjerningspersonen skal ha avfyrt to skudd også etter at han angrep mannspersonen som ble truffet.

Den maskerte gjerningspersonen flyktet fra stedet, og i flukten kastet han skytevåpenet fra seg. En pistol kan sees på flere bilder fra åstedet.

Mannen som ble skutt ble liggende livløs igjen, og politi som kom til stedet startet gjenoppliving.

– Jeg og min søster hørte flere skudd. Etter en liten stund turde vil å se ut gjennom vinduet. Da så jeg mannen ligge på fortauet. Ansiktet og brystet var blodig, sier et av vitnene til Göteborgs-Posten.

Hørte kvinneskrik

Offeret for skytingen skal ha gått på fortauet sammen med sin kjæreste da skytingen skjedde.

Vitner forteller at de hørte kvinneskrik etter at skuddene hadde falt.

– Jeg hørte først en skuddsalve med fire-fem skudd. Rett etter ble det skutt igjen et par ganger. Like etter det igjen kunne jeg høre høylydte kvinneskrik, og det var da helt klart at det jeg hadde hørt var skudd, sier et vitne til Sveriges Radio.

Politiet fant kort tid etter skytingen en utbrent moped like ved, noe som kan ha sammenheng med hendelsen ettersom vitner sier gjerningspersonen flyktet på en moped.

Utbrent moped i Göteborg etter drap

Slik så den utbrente mopeden ut da politiet fant den.

Foto: SVT

Politiet avhører mange vitner, og det gjøres også tekniske undersøkelser på stedet.

Andre skyting på åpen gate i Göteborg på kort tid

Skytingen skjer bare litt over en uke siden fire personer også ble skutt på åpen gate i samme by.

Les også: Fire skutt på åpen gate i Göteborg

Langfredag ble fire personer kjørt til sykehus etter skyting i et restaurantområde i bydelen Hisingen i Göteborg. Det var varierende skadegrad, men flere var alvorlig skadd.

Et øyenvitne fortalte til nyhetsbyrået TT at skytingen trolig fant sted på en isbar.

– Jeg så noen menn som sto og kranglet. Plutselig var det noen som hadde en pistol i hånden, sier øyenvitnet, som forteller at han så hendelsen fra vinduet sitt. Han mener minst ti personer var inne i isbaren.

Enn så lenge ser ikke politiet noen sammenheng mellom drapet som skjedde i Göteborg i dag og skuddene langfredag, men de kan heller ikke utelukke en slik sammenheng helt når NRK spør.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt