NRK Meny
Normal

Mankells koffert full av dameklær

Forfatteren Henning Mankell har fått tilbake en koffert som ble tatt av israelerne i mai. Men kofferten var full av dameklær.

Henning Mankell på Landvetter

Forfatteren Henning Mankell.

Foto: SCANPIX SWEDEN / Reuters

– Jeg vil vite hvor resten av mine eiendeler er, og hvorfor de har sendt meg dameklær, sier han.

Mankell fikk torsdag beskjed fra Turkish Airlines i Sverige om at han kunne hente kofferten på Landvetter flyplass ved Göteborg.

Lue, kalender og førerkort

Men da han åpnet den, i vitners nærvær, var den full av dameklær, mens de fleste av hans egne eiendeler manglet. Bare en lue, en kalender og førerkortet var hans.

Derimot mangler fortsatt en mobiltelefon, en iPod, en notatbok og et manus til en TV-serie om Ingmar Bergman, skriver Svenska Dagbladet.

Les: Mankells manus på avveie

Bergmans svigersønn

Manuset forsvant da nødhjelpskonvoien ble bordet av israelske styrker. Samtidig forsvant kredittkortet. Mankell, som er Ingmar Bergmans svigersønn, var ferdig med manuset til en tredel av en kommende TV-serie om regissørlegenden.

Les: Mankell skriver om livet til Bergman

Les: Mankell om Bergman


Mankell var blant dem som var med i hjelpekonvoien som ble oppbrakt av israelske marinefartøyer. Han ble pågrepet og senere utvist fra Israel.

Den svenske forfatteren var med på ett av skipene, det greske fartøyet «Sofia», og brukte ord som «brutal overmakt» om de israelske soldatenes fremgangsmåte.

Les: Mankell raser mot "brutal overmakt"

Mankell vi nå sende et nytt brev til Israels ambassadør i Sverige.

- Jeg vil vite hvor det er blitt av manuskriptet mitt! sier Mankell.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt