Hopp til innhold

– Nå angriper de landsbyen Sabha

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Libysk militære sier de internasjonale styrkene lørdag kveld angriper landsbyen Sabha, og at angrepene var rettet mot militære og sivlie mål.

23.40: Flyangrep fra de internasjonale styrkene er rettet mot landsbyen Sabha, sør for Tripoli, opplyser det libyske militæret til statlig libysk fjærnsyn.

Angrepene var rettet mot militære og sivile mål, ifølge tv-kanalen.

22.45: Franske krigsfly har ødelagt fem libyske militærfly og to helikoptre på en flybase, opplyser en fransk militærtalsmann.

Alle fly og helikoptre ble ødelagt mens de stod på bakken, sier talsmann Thierry Burkhard til nyhetsbyrået AFP.

21.10: Granatangrepene i byen Misrata stanset etter at vestlige kampfly viste seg i luftrommet over byen. Det sier en av opprørerne i byen til nyhetsbyrået Reuters.

Gaddafis styrker innledet angrep mot Misrata i dag, etter at opprørerne tok tilbake kontrollen over den strategisk viktige byen Ajbadiyah.

20.30: Det norske forsvaret har i dag frigitt en video av et av angrepene de har utført mot Libya. Angrepet som skjedde natt til lørdag, var rettet mot en militærbase.

Les sak og se video:

18.00: Libyske opprørsstyrker har tatt seg inn i byen Brega i øst. Opprørskjemper Abdelsalam al-Maadani sier til nyhetsbyrået AFP at de befinner seg i sentrum av byen. Han hevder også at regjeringsstyrkene har trukket seg ut av Brega. En journalist som reiser sammen med opprørerne bekrefter at opprørerne befinner seg i byen, skriver NTB.

14.23: SV-nestleder Bård Vegar Solhjell er skeptisk til å bevæpne opprørsstyrkene i Libya-konflikten, og sier Norge må forsvare det opprinnelige FN-mandatet.

– Vi må beskytte mandatet som er vedtatt og sørge for at det ikke glir over i et nytt formål, sier Solhjell til NTB.

14.11: På en slagmark utenfor Ajdabiyah ligger ti-tolv lik etter at NATO-fly har angrepet. Alle de døde ser ut som afrikanske leiesoldater, melder NRKs midtøstenkorrespondent Sidsel Wold.

13.45: Koalisjonens jagerfly angriper Gaddafi-styrkers stillinger ved byen Misrata vest i Libya, ifølge opprørerne.

– Luftangrepene i utkanten av den opprørskontrollerte byen, rammet blant annet et ammunisjonslager, opplyser en talsmann for opprørerne lørdag.

(Saken fortsetter under videoen)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

13.05: NATO har utnevnt den canadiske generalløytnanten Charles Bouchard til å lede forsvarsalliansens operasjon i Libya.

Bouchard vil lede oppdraget med å håndheve flyforbudssonen og våpenblokaden i den nordafrikanske landet.

11.54: – Dersom NATO mislykkes med flyforbudssonen i Libya, skal de inn med bakkestyrker i begynnelsen av april, hevder en høytstående kilde i russisk etterretning. Det skriver den tyrkiske avisen Zaman.

11.37: USAs president Barack Obama mener koalisjonen er i ferd med å lykkes med militæroperasjonen i Libya.

– Utallige liv er blitt spart. Vi har ødelagt Libyas luftforsvar. Gaddafis styrker er ikke lenger på frammarsj i Libya, sa Obama i sin ukentlige radiotale til det amerikanske folk lørdag.

10.23: Med støtte fra vestlige luftangrep lyktes opprørere å gjenerobre oljebyen Ajdabiyah øst i Libya lørdag, melder AFP.

Etter å ha blitt angrepet av koalisjonens kampfly hadde regjeringsstyrkene lørdag morgen forlatt forsvarsstillingene sine i den strategisk viktige oljebyen. Samtidig rullet opprørere inn i byen mens de tutet i bilhornene og viste seierstegnet med fingrene, skriver NTB.

Libyas tidligere ambassadør i USA, Ali S. Aujali

Libyas tidligere ambassadør i USA, Ali S. Aujali, har gått over til opposisjonen og bor i Washington D.C.

Foto: Anders Tvegård / NRK

09.46: Libyas tidligere ambassadør i USA, Ali S. Aujali, tror Norge kan bli terrormål hvis Gaddafi ikke fjernes.

– Muammar al-Gaddafi kommer til å hevne seg på alle som har deltatt i militæraksjonen mot Libya, sier Aujali.

09.18: USA og NATO vurderer å forsyne opposisjonen i Libya med våpen, melder The Washington Post.

President Barack Obamas regjering mener FN-resolusjonen som
tillot internasjonal intervensjon i Libya også åpner for å tillate en slik type hjelp,

08.30: Ingen sivile skal ha blitt drept da norske kampfly gjennomførte to bombeoppdrag nord i Libya natt til lørdag, ifølge Forsvaret.

Jagerflyene slapp natt til lørdag først to laserstyrte og en GPS-styrt bombe mot to libyske stridsvogner før de på sitt andre oppdrag bombet flere bygninger på en flybase.

SISTE NYTT

Siste nytt