Letingen etter Engla er avsluttet

Politiet i Sverige har avsluttet letingen etter Engla Juncosa-Höglund i Stjärnsund i Dalarna, uten resultater.

Jakten på savnede Engla Juncosa-Höglund (10)
Foto: NRK

Frustrasjon og uro sprer seg nå blant innbyggerne i bygda Stjärnsund, der den ti år gamle jenta har vært savnet siden lørdag.

I Stjärnsund, der tiåringen bor, har folk i dag tatt fri fra jobben for å kunne delta i søket, og hele bygda er engasjert.

Etter at signalene fra jentas mobil sloknet i natt står politiet uten spor i saken.

Les også: Storstilt leteaksjon etter 10-åring

Nett-TV: Fortsetter letingen etter savnet 10-åring

Politiet jobbet tidligere i dag dels etter teorien om at jenta var i live ett eller annet sted i skogen, men også ut fra at hun kan være bortført.

Nå svinner håpet om at hun kan være i området, sier Jonas Hall fra politiet i Dalarna.

Frustrasjonen og uroen brer seg nå blant de om lag 200 innbyggerne i Stjärnsund.

- Folk mistenker at noen har tatt henne. Det er det man snakker om, sier en av innbyggerne i Stjärnsund til SvD.se.

- Stemningen er nedstemt, forteller Anders Jacobsson, fra kommunens krisegruppe.

Flere hjelpere

Politiet i Dalarna har bedt om hjelp fra det svenske kriminalpolitiets fremste drapsetterforskere, Riksmordkomissionen, og forsikrer at alle tilgjengelige tekniske hjelpemidler er tatt i bruk.

Om lag 90 personer, deriblant 50 fra heimevernet og 15 polititenestemenn, søker nå etter jenta i et område på rundt 5 kvadratkilometer.

Søket etter tiåringen har i dag blitt hindret av kraftig snøfall. All letingen foregår til fots ettersom sikten ikke er god nok til at politiet kan bruke helikopter

Mobilsporet

Jenta forsvant lørdag da hun var på vei hjem fra fotballtrening på sykkel. Hun snakket med moren sin på mobiltelefon rett før hun begynte å sykle hjem.

Engla Juncosa-Höglund

Engla Juncosa-Höglund.

Foto: Politiet / Scanpix

Jentas mobiltelefon ble registrert av en mobilmast og ble bekreftet å være i området. Etterforskningen i går dreide seg derfor om å finne jentas mobiltelefon, men fordi kun én mobilmast dekket et stort område var det vanskelig å lokalisere mer eksakt.

En kunne ha foretatt såkalt krysspeiling med en mobil basestasjon for å lokalisere telefonen. Dette rakk ikke politiet før mobilen sloknet.

At telefonen ikke lenger er på, kan ifølge Karl-Göran Karlsson i Dalarna-politiet tyde på tre ting: Batteriene er utladet, noen har skrudd den av, eller at det dårlige været i området har ødelagt telefonen slik at den ikke lenger sender.

Prøver å få kontakt med faren

Familiens datamaskin blir i dag undersøkt for å se hvem jenta har vært i kontakt med på internett i det siste.

- Vi kartlegger personer rundt jenta, men jeg kan ikke fortelle mer av hensyn til etterforskningen, sier Sven-Åke Petters, informasjonsansvarlig ved politiet i Dalarna.

Politiet prøver også å komme i kontakt med tiåringens far som oppholder seg i utlandet.

Faren, som for tiden bor i Spania, skal ikke ha hatt kontakt med jenta og hennes mor på flere år.

Spansk politi bistår i letingen etter faren. Tiåringens farmor bor i Madrid og har aldri truffet barnebarnet. Til svenske Aftonbladet sier hun at hun ikke har hørt fra sønnen på en måned.

- Det pleier ikke å ta så lang tid, sier hun og legger til at sønnen har flyttet til et annet land.

Ingen spesielle mistanker er rettet mot faren men politiet vil avfeie teorien om at han skulle være innblandet i forsvinningen.

Kart Stjärnsund i Sverige

SISTE NYTT

Siste nytt