NRK Meny
Normal

Israelsk soldat knivstukket – palestiner arrestert

En ung israelsk soldat er kritisk skadet etter at han ble knivstukket på togstasjonen i Tel Aviv. En palestiner er arrestert mistenkt for ugjerningen.

Medlemmer av Zaka-utrykknings enhenten hjelper politi og ambulanserpersonell i Tel Aviv

Ortodokse jøder fra ZAKA-utrykningsenheten hjelper politiet og ambulansepersonell der den israelske soldaten ble knivstukket.

Foto: FINBARR O'REILLY / Reuters

Politiet har pågrepet en mistenkt på stedet, og ifølge talsperson Luba Samri er gjerningsmannen «en palestiner fra Nablus-området som oppholder seg ulovlig i Israel».

Knivofferet, som er i 20-årene, er brakt til sykehus med kritiske skader, opplyser en talsmann for ambulansetjenesten i den israelske byen.

– Soldaten var trolig angrepet av nasjonalistiske motiver, sier Samri til nyhetsbyrået AFP.

Ifølge et øyevitne var det en stor man i en rød skjorte som knivstakk soldaten.

– Jeg så han knivstakk soldaten fra luftforsvaret to ganger. Jeg stoppet bilen og startet å løpe etter han mens jeg ropte «terrorist, terrorist», sier den anonyme mannen til en israelsk radiokanal.

Situasjonen i Israel og Palestina spisset seg kraftig til i Øst-Jerusalem forrige uke, etter at flere israelske fotgjengere ble drept av palestinske sjåfører.

I helgen ble en israelsk palestiner drept av politiet, noe som har ført til en spent situasjon med demonstrasjoner og streiker blant det arabiske mindretallet som bor innenfor Israels grenser.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt