Her er id avlyst

Tre personer ble drept i et selvmordsangrep i den nigerianske byen Kano i dag. Delstatens religiøse leder har avlyst id etter to dager med dødelige angrep.

Id-bønn

RAMADAN ER OVER: Nigerianske muslimer ber på en parkeringsplass i Lagos. Id markerer slutten på fastemåneden Ramadan, men i den nordlige byen Kano er feiringen avlyst etter flere selvmordsangrep.

Foto: PIUS UTOMI EKPEI / Afp

Første dagen som markerer slutten på fastemåneden Ramadan, som feires av muslimer verden over, ble en dag med enda et selvmordsangrep i hovedstaden Kano i delstaten med samme navn nord i Nigeria.

For andre dag på rad sprengte en kvinnelig selvmordsbomber seg selv i lufta og drepte mange andre, ifølge AFPs kilder.

– En selvmordsbomber som stilte seg i folkemengden utløste eksplosiver som hun hadde gjemt under klærne, sier et vitne til AFP.

Den nigerianske emiren av Kano valgte i går å avlyse id-feiringen i byen.

Artikkelen fortsetter under bildet

Emir i Kano

Delstaten Kanos religiøse leder, Muhammadu Sanusi, feirer sin første eid som emir. Sanusi har avlyst eid-markeringen i hovedstaden Kano etter at den har blitt utsatt for flere dødelige angrep.

Foto: STRINGER / Reuters

Skulle kjøpe parafin

En rekke kvinner hadde stilt seg opp i en lang kø for å kjøpe parafin da angrepet skjedde. Parafin er en mangelvare i Kano, og ved nye leveranser pleier kvinnene å strømme til den lokale distributøren for å handle.

– Jeg så brennende plastkanner. Ambulanser og helsepersonell samlet de døde, sa en av byens innbyggere, Shehu Mudi til AFP.

Angrepet er det andre i sitt slag på to dager. Politiet skal ha klart å avverge at flere ble drept da en kvinnelig selvmordsbomber utførte et angrep utenfor et universitet i går.

Samme dag ble en katolsk kirke angrepet i det kristen-dominerte området i byen, like etter en messe. Minst fem ble drept og åtte skadd i det som beskrives som det største angrepet i Kano.

Sprer seg til Kamerun

Boko Haram har drept tusener av personer siden deres offensiv for å etablere en islamsk stat startet i 2009. I år har den ytterliggående ekstremistiske gruppen drept mer enn 2000 sivile, skriver AFP.

Dødstallet har steget til minst 15 personer etter to angrep nord i Kamerun i går. Boko Haram mistenkes å stå bak. En rekke personer ble bortført i angrepet, blant dem kona til en kamerunsk minister.

Kameruns kommunikasjonsminister, Issa Tchiroma Bakary, hevder at rundt 200 militante deltok i angrepene.

– Landet er i sjokk, skal en journalist ha sagt på nasjonal TV, og hevder at noen av ofrene ble «brent levende», skriver AFP.

Kano

SISTE NYTT

Siste nytt

Videotoppmøte: Biden advarte Putin om harde tiltak hvis Ukraina angripes

Videomøtet mellom presidentene Vladimir Putin og Joe Biden varte i litt over to timer i kveld. I en uttalelse fra Det hvite hus heter det at det vil komme en kraftig vestlig reaksjon dersom Russland angriper Ukraina. Men det ser ikke ut til å ha kommet noen gjennombrudd i samtalene.