NRK Meny
Normal

Her er id avlyst

Tre personer ble drept i et selvmordsangrep i den nigerianske byen Kano i dag. Delstatens religiøse leder har avlyst id etter to dager med dødelige angrep.

Id-bønn

RAMADAN ER OVER: Nigerianske muslimer ber på en parkeringsplass i Lagos. Id markerer slutten på fastemåneden Ramadan, men i den nordlige byen Kano er feiringen avlyst etter flere selvmordsangrep.

Foto: PIUS UTOMI EKPEI / Afp

Første dagen som markerer slutten på fastemåneden Ramadan, som feires av muslimer verden over, ble en dag med enda et selvmordsangrep i hovedstaden Kano i delstaten med samme navn nord i Nigeria.

For andre dag på rad sprengte en kvinnelig selvmordsbomber seg selv i lufta og drepte mange andre, ifølge AFPs kilder.

– En selvmordsbomber som stilte seg i folkemengden utløste eksplosiver som hun hadde gjemt under klærne, sier et vitne til AFP.

Den nigerianske emiren av Kano valgte i går å avlyse id-feiringen i byen.

Artikkelen fortsetter under bildet

Emir i Kano

Delstaten Kanos religiøse leder, Muhammadu Sanusi, feirer sin første eid som emir. Sanusi har avlyst eid-markeringen i hovedstaden Kano etter at den har blitt utsatt for flere dødelige angrep.

Foto: STRINGER / Reuters

Skulle kjøpe parafin

En rekke kvinner hadde stilt seg opp i en lang kø for å kjøpe parafin da angrepet skjedde. Parafin er en mangelvare i Kano, og ved nye leveranser pleier kvinnene å strømme til den lokale distributøren for å handle.

– Jeg så brennende plastkanner. Ambulanser og helsepersonell samlet de døde, sa en av byens innbyggere, Shehu Mudi til AFP.

Angrepet er det andre i sitt slag på to dager. Politiet skal ha klart å avverge at flere ble drept da en kvinnelig selvmordsbomber utførte et angrep utenfor et universitet i går.

Samme dag ble en katolsk kirke angrepet i det kristen-dominerte området i byen, like etter en messe. Minst fem ble drept og åtte skadd i det som beskrives som det største angrepet i Kano.

Sprer seg til Kamerun

Boko Haram har drept tusener av personer siden deres offensiv for å etablere en islamsk stat startet i 2009. I år har den ytterliggående ekstremistiske gruppen drept mer enn 2000 sivile, skriver AFP.

Dødstallet har steget til minst 15 personer etter to angrep nord i Kamerun i går. Boko Haram mistenkes å stå bak. En rekke personer ble bortført i angrepet, blant dem kona til en kamerunsk minister.

Kameruns kommunikasjonsminister, Issa Tchiroma Bakary, hevder at rundt 200 militante deltok i angrepene.

– Landet er i sjokk, skal en journalist ha sagt på nasjonal TV, og hevder at noen av ofrene ble «brent levende», skriver AFP.

Laster kart, vennligst vent...
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt