Normal

Gjerningsmannen var 18 år gammel

Det var en 18 år gammel tysk-iraner som drepte ni mennesker i München, fredag kveld. Motivet for skytingen er fortsatt uklart.

Politiet sikrer området München

10 DØDE: Politiet skal ha skutt på gjerningsmannen, men er usikre på om han ble truffet. 18-åringen ble funnet død i en sidegate nær kjøpesenteret.

Foto: ANDREAS GEBERT / Afp

Gjerningsmannen skal ha tatt sitt eget liv etter å ha drept ni andre mennesker på kjøpesenteret. Den 18 år gamle gjerningsmannen har både tysk og iransk statsborgerskap, og har ifølge politiet bodd lenge i München. De kjente ikke til ham fra før.

– Motivet og bakgrunnen for skytingen er fortsatt uklart. Vi vet heller ikke om han har en politisk tilknytning, sier Münchens politimester Hubertus Andrä på pressekonferansen natt til lørdag.

Politiet skal ha skutt på gjerningsmannen, men er usikre på om han ble truffet. Han ble funnet død i en sidegate nær kjøpesenteret. Ungdommer skal være blant de drepte, og flere barn såret av skuddskader. Til sammen er 16 mennesker meldt såret.

Politimester i München

Pressekonferanse med politiet i München. Politimester Hubertus Andrä ledet konferansen.

Foto: ARND WIEGMANN / Reuters

– Tre av de sårede har så alvorlige skader at de anses for å være i livsfare, sier politimesteren.

Én gjerningsmann

Under en pressekonferanse på Münchens politiavdeling forteller politiets ledelse at de først trodde de at det var tre gjerningsmenn, nå antar de at det kun var én.

– To menn har blitt sjekket ut av saken. De var opprinnelig mistenkte fordi de forsvant fra stedet i stor fart, sier lederen for politiet, politimesteren under pressekonferansen. Politiet sier også at de tror den unge mannen handlet alene.

Politiet har tidligere mottatt flere meldinger om skyting og gisseltakinger, men alle viste seg å være falske. Etterforskningen vil fortsette i morgen, og 2300 polititjenestemenn er satt inn i tjeneste.

Politisperring München

Politiet i München ber innbyggerne om å holde seg innendørs og forlate gatene i området ved kjøpesenteret.

Foto: ANDREAS GEBERT / Afp

– Jeg er tysk

Skuddene startet 17.40 fredag kveld. En video som er spredt på sosiale medier viser en mann som kommer ut fra en McDonalds-restaurant og skyter på folk med et håndvåpen. Ifølge politiet skal han ha blitt filmet fra et tak og var i kontakt med kameramannen.

Mannen på videoen roper «Ich bin ein Deutscher» – «Jeg er tysk» til folk rundt seg. Politiet vil ikke kommentere dette, men sier at videoer skal analyseres grundig.

Gjerningsmannen skal først ha begynt å skyte i hurtigmatrestauranten, før han så fortsatte i kjøpesenteret.

Pressekonferanse politiet München

– Man blir trist og målløs, sa politimester Hubertus Andrä på pressekonferansen.

Foto: ARND WIEGMANN / Reuters

– Alle skadde og drepte er å finne på disse to stedene, sier politimester Andrä.

Han kjenner ikke til hvor mange skudd som er avfyrt, men pistolen skal ha hatt et stort magasin og derfor plass til mange kuler. Det ble ikke funnet våpen eller sprengstoff i ryggsekken til gjerningsmannen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt