Hopp til innhold

Gisseldramaet i Nederland er over

Mannen som tok fire gisler på en nattklubb i Ede i Nederland er pågrepet av politiet.

Her blir gisseltakeren pågrepet av politiet.

Han ble pågrepet da han forlot nattklubben iført en balaclava. Han forlot stedet med hendene over hodet og gikk ned på kne mens han ble påsatt håndjern av politiet.

Helt siden natt til lørdag hadde han holdt fire gisler fanget på utestedet i byen Ede som ligger øst i Nederland.

De fire er alle sammen ansatte ved utestedet. Etter et mange timer langt gisseldrama er nå alle brakt i sikkerhet, ifølge politiet.

Ifølge avisen De Telegraaf, som siterer anonyme kilder, tok gjerningsmannen seg inn på utestedet like før stengetid, med våpen og eksplosiver.

Utestedet ligger i sentrum av byen.

– Det dreier seg om en mann som utgjør en fare for seg selv og andre, sier politiet til avisen.

Det skal kun ha vært ansatte igjen på utestedet da mannen gikk inn. Politiet sier i en uttalelse at mannen ikke har et terror-motiv.

– Vi forstår at det er mange spørsmål om motivet. På nåværende tidspunkt er det ingen indikasjon på at det dreier seg om terror, ifølge en politikilde.

Store politistyrker

Politiet evakuerte rundt 150 boliger i området og folk i byen ble bedt om å holde seg unna området. Politiet, som rykket ut med store væpnede styrker, satte opp sperringer rundt utestedet.

9-UbceOavmo

Det pågår en gisselsituasjon i den nederlandske byen Ede.

Foto: ANP

Politiet sendte og en egen bombe-ekspertgruppe til stedet.

Nederland har i likhet med mange andre europeiske land opplevd flere terrorangrep, men langt ifra i samme skala som f.eks. Storbritannia og Frankrike.

I 2019 ble fire mennesker drept i skyting på en trikk i Utrecht. En mann med tyrkiske bakgrunn stod bak angrepet som var terrorrelatert. I 2018 knivstakk en afghansk mann to amerikanske turister på Amsterdams sentralstasjon. Knivstikkingen skjedde dagen etter at den høyre-orienterte politikeren Geert Wilders sa han ville ha en konkurranse om den beste karikaturen av profeten Mohammed.

Ede

Store styrker fra politi, brannvesen og ambulansetjenesten er på plass til et utested i Ede i Nederland.

Foto: - / AFP

Den nederlandske anti-islamisten og filmregissøren Theo van Gogh ble skutt og knivstukket til døde i 2005. Mannen som stod bak hadde forbindelser til et nederlandske islamist-terrornettverk.

SISTE NYTT

Siste nytt