Fjerner kokosnøtter for Obama

Indiske myndigheter tar sikkerheten på alvor i forkant av Obamas første besøk til landet. I Mumbai fjernes nå kokosnøtter fra palmetrærne for å beskytte presidenten.

Sikkerhet før Obamas besøk til India

Store politistyrker er på plass foran Taj-Mahal-hotellet i Mumbai to dager før USAs president ankommer byen. Obama og kona skal bo på hotellet og sikkerhetstiltakene i Mumbai er svært omfattende.

Foto: PUNIT PARANJPE / Afp

Obama har lidd et stort nederlag på hjemmebane etter at demokratene tapte mellomvalget. Men han kan legge det sviende nederlaget bak seg når han innleder sin ti dager lange Asia-tur fredag.

Presidenten skal innom flere land, og lørdag kommer han til India. Sikkerhetsopplegget rundt verdens mektigste mann er som alltid omfattende. Men i tillegg til de vanlige sikkerhetstiltakene går indiske myndigheter svært omfattende til verks.

Tar ingen sjanser

Alle kokosnøttene rundt Gandi-museet i Mumbai skal fjernes. Museet er et av stoppestedene til presidenten, skriver The Telegraph.

Mani Bhavan, hvor Mahatma Gandhi oppholdt seg da India løsrev seg fra Storbritannia, er et av fem steder Obama skal besøke i Mumbai.

– Vi ba myndighetene om å fjerne kokosnøttene i nærheten av bygningen. Hvorfor ta noen sjanser?, spør en talsperson på vegne av museet.

Obama til India

India ønsker USAs president velkommen. Obama skal være i landet i tre og et halvt døgn, og han har med seg representanter fra 200 fra ulike selskaper.

Foto: STRINGER/INDIA / Reuters

Forrige uke gjorde presidentens sikkerhetsfolk en grundig inspeksjon av museet og de andre stedene Obama skal besøke.

Hvert år blir flere personer skadet av fallende kokosnøtter, og i noen tilfeller kan skadene være dødelige, skriver The Telegraph.

Hjem til Indonesia

Turen er lengre enn noen annen Obama har vært på som president. Etter oppholdet i India reiser presidenten til Indonesia, der han tilbrakte deler av sin barndom, og så videre til Sør-Korea og Japan.

Sikkerhet i Mumbai

Foran Taj Mahal-hotellet i Mumbai blir indisk politi blir orientert om hva de skal gjøre når Obama kommer på besøk.

Foto: INDRANIL MUKHERJEE / Afp

I Sør-Korea skal Obama delta på G20-møter, mens turen avsluttes med økonomisk forum i Japan. Obama vil doble den amerikanske eksporten til Asia i løpet av fem år.

– Asia er avgjørende for vår utenrikspolitiske strategi. Det er det markedet som vokser raskest i verden, sier sikkerhetsrådgiver Ben Rhodes i Det hvite hus, ifølge NTB.

Besøker moské

Mest tid vil Obama bruke i India. Der blir han i tre og et halvt døgn. Presidenten har aldri tidligere vært på et så langt statsbesøk.

Det blir sett på som et svar til kritikerne, som har hevdet at Obama har brukt mindre tid på India enn forgjengeren George W. Bush gjorde, skriver NTB.

I Indonesia skal Obama blant annet besøke landets største moské, samt holde en tale i Jakarta. Talen blir sett på som en oppfølger til den berømte talen han holdt i Kairo i fjor.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt