NRK Meny
Normal

Fire politimenn drept i Dagestan

Fire politimenn og fem mistenkte opprørere ble onsdag drept i en skudd­veksling i Dagestan i Kaukasus.

Det opplyser en talskvinne for politiet til nyhetsbyrået AFP. Det russiske nyhetsbyrået Interfax melder at uoffisielle islamistiske nettsider skriver at skytingen skjedde i landsbyen Kostek, nær byen Derbent.

«Tre militante ble drept i en hard kamp mot banditter i et hus. De første rapportene viser at også fire politimenn ble drept», skrev Interfax tidligere i dag og siterte en kilde i militæret.

AFP melder like etter kl 13.30 at fem opprørere ble drept i skuddvekslingen. Skytingen skjedde i hjembyen til en av kvinnene som var med på bombingen av T-banen i Moskva i mars, der 40 ble drept og over 100 såret.

Kreml i kamp mot islamister

Det er bare fire dager siden to andre politimenn ble skutt og drept, og en annen ble såret, da væpnede menn åpnet ild mot en politisperring i Derbent.

Det skjer jevnlig angrep mot sikkerhetsansatte i de voldelige russiske regionene Dagestan, Ingusjetia og Tsjetsjenia i Nord-Kaukasus, der fattigdom og ideologi går hånd i hånd.

De lokale Kreml-vennlige myndighetene i disse nordkaukasiske regionene kjemper for å slå ned islamistiske opprørere, som har tatt livet av mange sivile og politimenn.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt