Hopp til innhold

Fire politimenn drept i Dagestan

Fire politimenn og fem mistenkte opprørere ble onsdag drept i en skudd­veksling i Dagestan i Kaukasus.

Det opplyser en talskvinne for politiet til nyhetsbyrået AFP. Det russiske nyhetsbyrået Interfax melder at uoffisielle islamistiske nettsider skriver at skytingen skjedde i landsbyen Kostek, nær byen Derbent.

«Tre militante ble drept i en hard kamp mot banditter i et hus. De første rapportene viser at også fire politimenn ble drept», skrev Interfax tidligere i dag og siterte en kilde i militæret.

AFP melder like etter kl 13.30 at fem opprørere ble drept i skuddvekslingen. Skytingen skjedde i hjembyen til en av kvinnene som var med på bombingen av T-banen i Moskva i mars, der 40 ble drept og over 100 såret.

Kreml i kamp mot islamister

Det er bare fire dager siden to andre politimenn ble skutt og drept, og en annen ble såret, da væpnede menn åpnet ild mot en politisperring i Derbent.

Det skjer jevnlig angrep mot sikkerhetsansatte i de voldelige russiske regionene Dagestan, Ingusjetia og Tsjetsjenia i Nord-Kaukasus, der fattigdom og ideologi går hånd i hånd.

De lokale Kreml-vennlige myndighetene i disse nordkaukasiske regionene kjemper for å slå ned islamistiske opprørere, som har tatt livet av mange sivile og politimenn.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt