Fire arrestert etter ung gutts drukning

I Tyrkia er fire personer arrestert, mistenkt for menneskesmugling, etter at en liten gutt ble funnet druknet på en strand. Bildet av det døde barnet har ført til mange reaksjoner.

Druknet syrisk gutt funnet på strand i Tyrkia

Bildet av den lille gutten som bæres vekk av en tyrkisk offiser, har vekket sterke reaksjoner.

Foto: STRINGER/TURKEY / Reuters

Bildet av den døde treåringen Aylan Kurdi, skylt opp på stranda i feriebyen Bodrum, har vært gjengitt i nettaviser og trykket på avisforsider i Europa. Også storebroren på fem og moren til de to guttene druknet på ferden.

Nå er fire personer arrestert i forbindelse med saken, melder nyhetsbyrået AFP.

Blant de fire er båtens kaptein, melder nyhetsbyrået Dogan. De ble pågrepet onsdag kveld og satt fortsatt i avhør i dag. De skal være mistenkt for å ha handlet som mellommenn, minst én av dem er fra Syria, skriver AP. Lokale aviser skriver at de arresterte er mellom 30 og 41 år gamle. I løpet av ettermiddagen skal de stilles for en domstol, heter det.

Ifølge det statlige nyhetsbyrået Anadolu var åtte av de 12 som druknet barn.

– Jeg ble lamslått

Fotografen som tok de etter hver så kjente bildene, forteller til tyrkisk CNN at hun ble lamslått da hun kom til stranden i går. Hun går ofte turer der, men gårsdagen ble en annerledes dag.

– Jeg ble stående lamslått, som frosset fast. Men det var dessverre ingenting jeg kunne gjøre for barnet, så da gjorde jeg det som er jobben min, sa Nilüfer Demir.

Hun sier at hun ved å fotografere dem har villet vise det dramaet de gjennomlevde.

SISTE NYTT

Siste nytt