NRK Meny
Normal

Funn av forbrente lik i Tripoli tyder på omfattende massakre

Lørdag ble det funnet femti forkullede lik i et midlertidig fengsel i Tripoli. Lokalbefolkningen sier langt flere kan ha blitt drept og begravd i området.

Fant forbrente lik i Tripoli

Personene som er drept og senere satt fyr på skal ha vært motstandere av Gaddafi.

Foto: PATRICK BAZ / Afp

Funnet ble gjort ved en militærbase sør i Tripoli som nylig ble forlatt av Gaddafis elitesoldater.

Menneskene som er funnet, ser ut til å være likvidert tidligere i uken, ifølge TV-stasjonen Sky News.

Skutt og påtent

Det var lokale innbyggere i tripoli som fant likene etter at opprørerne tok kontroll over basen, som tidligere ble brukt av elitesoldater som ledes av Gaddafis sønn Khamis.

– Jeg er sjokkert, jeg hadde aldri forestilt meg at jeg ville få se noe sånt i Libya, sier doktor Salim Rajub, som bor like ved basen, til nyhetsbyrået AFP.

Han mener likene ble drept i massakren som fant sted tirsdag. De drepte skal ha vært motstandere av Gaddafi som ble likvidert da regimet hans raknet. Ofrene skal ha blitt skutt og deretter påtent

– 23. august hørte vi skudd og folk som ropte på hjelp, men det var snikskyttere utenfor og ingen kunne gå nærmere, sier han.

Over 50 lik

Beboerne som fant likene, sier at det var til sammen 53 lik i bygningen, mens en av AFPs korresponderer sier han så 50 lik.

Lokalbefolkningen dekket over levningene etter at opprørsstyrker tok kontroll over basen i Salaheddin-distriktet denne uken.

– Dette ser ut som et massedrap, sier Sky News' reporter Stuart Ramsay, som sier han har talt likene i det utbrente lagerhuset sør i Tripoli.

Klarte å rømme

Det er uklart om de drepte var sivile eller soldater, men en mann som skal ha overlevd hendelsen, forteller til Sky News at han klarte å rømme.

– Ti-elleve personer klarte å rømme. De forsøkte å drepe dem til og med da de rømte, sier han.

Ifølge lokalbefolkningen kan mange andre drepte ligge begravd i bygningskomplekset eller i nærliggende bygninger og lagerhus.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt