En drept ved synagogen i København

Tre personer ble natt til søndag skutt ved den jødiske synagogen i byen, og en av dem døde av skadene, opplyser politiet.

Dan Asmussen, Formann  for Det Jødiske Samfund

– I SJOKK: Formann Dan Rosenberg Asmussen I Det Jødiske Samfund kommenterer nattens angrep på synagogen.

En person ble skutt i hodet, og to politifolk er skutt i henholdsvis arm og bein i skytingen, opplyser politiet. Mannen som ble skutt i hodet, døde av skadene. Skytingen skjedde rett før klokken 01 natt til søndag.

Danmarks Radio melder at den drepte ved synagogen er en person i 30-årene som er medlem av Det Jødiske Samfund. Mannen arbeidet som vakt ved synagogen.

– Jeg er i sjokk, alle er i sjokk. Det er en marerittaktig gjentagelse av det vi så for tre uker siden i Paris. Det vi hele tiden har advart mot, det skjer nå, sier formann Dan Rosenberg Asmussen i Det Jødiske Samfund.

Sikkerheten hevet

Etter skytingen mot debattmøtet ved Østerbro i København, var sikkerheten hevet ved synagogen. Det var to bevæpnede politibetjenter til stede ved synagogen, og formannen i det jødiske samfunet mener den høynede beredskapen forhindret en enda større tragedie ved synagogen.

– Det er uhyggelig og sjokkerende, men jeg må selvfølgelig også si at det kunne gått mye verre. Da kunne gjerningspersonen kommet seg inn i meninghetshuset. Det tør jeg rett og slett ikke tenke på, sier Dan Rosenberg Asmussen.

Politisperringer ved synagogen i Krystalgad

Politisperringer ved synagogen i Krystalgade i sentrum av København, der en 37 år gammel mann ble skutt og drept natt til søndag.

Foto: Ola Torkelsson / TT / NTB scanpix

– Gjerningsmannen drept

Politiet uttaler på en pressekonferanse søndag morgen at de mener det var samme person som sto bak skytingen ved synagogen som skjøt mot debattmøtet i Østerbro lørdag ettermiddag.

Det politiet mener er gjerningsmannen ble skutt og drept natt til søndag.

Politet kan ennå ikke si noe om de skaddes tilstand. Gjerningsmannen var iført svarte bukser og svarte sko, samt en lysegrå jakke med flerfargede lyse felt, i følge politiet.

Laster kart, vennligst vent...

Her skjedde skytingen i København.

.

SISTE NYTT

Siste nytt