Danmarks statsminister: Reagerer med avsky og sorg

– Vi reagerer alle med avsky og sorg på de bestialske drapene. Det som skulle være en hyggelig ferietur ble til et mareritt, sier Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Lars Løkke Rasmussen

DANMARKS STATSMINISTER: Mye tyder på at drapene kan være politisk motivert og dermed en terrorhandling.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Løkke kommenterte drapene på en norsk og en dansk kvinne i Marokko, da han møtte pressen i speilsalen i statsministeriet i København torsdag morgen.

– To uskyldige mennesker er drept på bestialsk vis. Vi reagerer alle med avsky og dyp sorg. Mine tanker går til familiene. Det de går igjennom nå er helt ubegripelig, sa Lars Løkke Rasmussen.

Den danske statsministeren sa også at mye nå tyder på at drapene var en terrorhandling.

– Marokkansk politi har pågrepet en person og siktet ytterligere tre for drapene. Den pågrepne skal ha tilknytning til en terrororganisasjon. Det sirkulerer også en video på nettet som angivelig skal vise drapet på de to kvinnene. Alt dette gjør at marokkanske myndigheter etterforsker dette som en terrorhendelse, sa Løkke.

Dansk sikkerhetspoliti: Kan knyttes til IS

Løkkes uttalelser kommer etter at det danske sikkerhetspolitiet PET i natt bekreftet at marokkanske myndigheter etterforsker forbindelser til ekstremistgruppen IS etter drapene på norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen.

– PET kan bekrefte at en video som angivelig viser drapet på en av de to drepte kvinnene i Marokko sirkulerer på internett, skriver sikkerhetspolitiet i en pressemelding.

– Det er snakk om usedvanlig bestialske drab på to helt uskyldige unge kvinner. Selv om forbrytelsen har skjedd langt fra Danmark er det en sak som danske myndigheter ser svært alvorlig på. Rikspolitiet og PET er i tett kontakt med myndighetene i Marokko, og vi følger sagen tett.

Samarbeider tett

Statsministeren fortalte pressen at hans regjering samarbeider tett både med marokkanske og norske myndigheter om saken.

Danmark har sendt sin ambassadør til Marrakech, og rikspolitiet har også en mann på plass i Marokko.

Løkke legger til at den danske regjeringen følger saken i Marokko tett og tar utviklingen svært alvorlig.

– Dette viser at det stadig er mørke krefter som med vold vil kjempe mot oss og måten vi lever på. Det gjør meg sint, men også enda mer innstilt på at vi aldri må gi opp og gi etter for dem, sier Lars Løkke Rasmussen.

Maren Ueland og Louise Vesterager Jespersen

Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen ble funnet drept i Marokko

Foto: Privat

SISTE NYTT

Siste nytt