Brown frir til misfornøyde velgere

Gordon Brown lovet å gjør britisk politikk renere og å øke innsatsen mot kriminalitet, da den britiske statsministeren talte til Labours landsmøte i Brighton.

Gordon Brown
Foto: LEFTERIS PITARAKIS / AP

Brown sa at de tiltakene regjeringen har satt i verk har hindret enda verre utslag av finanskrisen enn det briter flest har opplevd, og at økonomien er på bedringens vei.

Han forsøkte også å dempe velgernes sinne over skandalen med politikeres frynsegoder som ble avslørt tidligere i år.

Les: Labourpartiet sliter

Tiltak mot kriminalitet

Dessuten imøtegikk han opposisjonens påstander om at samfunnet holder på å gå opp i limingen. Brown vil ha tøffere tiltak mot ungdomskriminalitet og overdreven drikking.

- Vi vil aldri tillate at utagerende ungdommer eller andre gjør våre bysentra til farlige områder om kvelden og natten, sa Brown.

- Kall det vi står for middelklasseverdier, kall det tradisjonelle arbeiderklasseverdier, kall det familieverdier. Kall det alt dette; det vi står for er allmenne verdier, sa Brown.

Han lovet også å halvere budsjettunderskuddet i løpet av de neste fire årene.

Frir til middelklassevelgere

Med talen sin forsøkte Brown å fri til misfornøyde middelklassevelgere som strømmet til partiet under hans forgjenger Tony Blair, men som ifølge meningsmålingene nå foretrekker De konservative eller Liberaldemokratene.

Kommentatorer peker på at talen også kan sees som en invitt til Liberaldemokratene som kan komme på vippen i parlamentet.

På tredje plass

Brown sliter i motbakke. For første gang på 27 år kommer Labour bak både De konservative og fridemokratene.

I målingen fra instituttet Ipsos Mori får De konservative 36 prosent, Liberaldemokratene 25 og Labour 24.

Likevel tror ikke observatørene at løpet allerede er kjørt for Labour. Brown må skrive ut nyvalg seinest i juni neste år.

SISTE NYTT

Siste nytt