Bok om trekantdrama skaper hodebry for Hollande

Frankrikes president François Hollande har fått privatlivet sitt utlevert i en ny bokserie som avslører presidentens angivelige trekantdrama.

Valerie Trierweiler og Segolene Royal

Hollandes nåværende kjæreste Valerie Trierweiler og ekskjæresten Ségolène Royal skal ha hatt et overlappende forhold til den franske presidenten, ifølge en ny bok.

Foto: PHILIPPE DESMAZES / Afp

President Hollande

President François Hollande sliter på målingene.

Foto: POOL / Reuters

Hollande var sammen med politikeren Ségolène Royal fra slutten av 70-tallet til midten av 2007. Ifølge boka skal François Hollande og Valerie Trierweiler flørtet sammen siden 90-tallet, og de to har vært et par siden 2005.

Med andre ord skal det i lengre tid ha pågått et trekantdrama i livet til den franske presidenten.

LES OGSÅ: Hollande kastes rett til løvene

Hjelper ikke på profilen

Bokserien om Hollande og de to kvinnene består av i alt tre bøker. Ingen av bøkene inneholder noen skandale for Hollande, men det hjelper ikke på profilen hans som en veik leder.

Hollande sliter på målingene etter at han vant presidentvalget i mai, og boka kommer dermed ikke beleilig for Hollande.

Valerie Trierweiler er journalist, og møtte Hollande gjennom jobben. Ifølge kilder i boka skal Hollande lenge ha vært tiltrukket av journalisten, noe som gjorde Royal svært sjalu.

Royal, som var sosialistenes tapende presidentkandidat ved valget i 2007, tapte i sin valgkrets i La Rochelle vest i Frankrike.

Ønsket motkandidat lykke til

Det vakte stor oppsikt da Valerie Trierweiler gikk ut og støttet Royals motkandidat Olivier Falorni.

Trierweiler skrev på sin twitterkonto at hun ønsker Olivier Falorni «lykke til» i valget.

Trierweilers twittermelding var det første tegnet på det mange har lurt, om forholdene bak kulissene ikke er helt enkle mellom den forrige og den nåværende samboeren til François Hollande.

Hollande og Ségolène Royal traff hverandre på eliteuniversitet Science-Po for over 30 år siden, og var samboere i over 20 år.

Paret hadde fire barn sammen, og da hun var Sosialistpartiets presidentkandidat i 2007, var han det samme partiets generalsekretær.

Hadde en annen kjæreste

De to stilte opp på en rekke valgarrangementer sammen våren 2007, og opptrådte smilende og kyssende sammen på bilder.

Det verden ikke visste, var at Hollande allerede to år før, i november 2005, hadde innledet et forhold til journalisten Valerie Trierweiller.

Noen måneder etter at Ségolène Royal tapte valget for Nicolas Sarkozy, ble det kjent at Hollande og Royal gikk fra hverandre.

Trierweiler er journalist i ukebladet Paris Match, og har sagt at hun vil fortsette i stillingen selv om hun gjennom samboerskapet med president Hollande er blitt Frankrikes førstedame.

LES OGSÅ: Stoltenberg: – Viktig for hele Europa at Hollande lykkes

SISTE NYTT

Siste nytt