NRK Meny
Normal

– Tror Sharon kan våkne

Israels tidligere statsminister Ariel Sharon, som har ligget i vegetativ tilstand i nærmere fem år, er flyttet fra sykehuset og hjem til familiens gård sør i Israel.

Video Sharon flyttet hjem fra sykehuset

Ariel Sharon ble kjørt i ambulanse til hjemstedet hans i byen Sderot.

82 år gamle Sharon vil fortsatt få behandling, opplyser israelske tjenestemenn.
Hjemflyttingen er en test som foreløpig skal vare til søndag. Om Sharons helse tillater det kan han bli overflyttet permanent. Det skriver nyhetsbyrået AFP.

LES: Sharon på intensiven
LES: Sharons tilstand forverret
LES: Sharons helse bekymrer

– Kan våkne

Ifølge lederen for rehabilitetssenteret ved Sheba-sykehuset i Tel Aviv, professor Shlomo Noy, er det en mulighet for at Sharon kan våkne opp.

– Det er klart at det som ligger bak hjemflyttingen, er et håp om at hans situasjon vil bli bedre, sier han til Israels militære radio.

Sjansen for at en pasient som har vært i en vegetativ tilstand i 5 år skal bli frisk, eller gjenvinne vesentlig funksjon, er minimal.

I slutten av 2005 ble Sharon innlagt på sykehuset i Jerusalem, etter å ha fått et mindre hjerneslag. I følge rapporter var han bevisstløs ved innleggelse, men kom senere til bevissthet, og ble utskrevet etter to dager. Han gjenopptok da sine plikter som statsminister.

Rammet av hjernebødning

I januar 2006 ble Sharon rammet av et kraftig og livstruende hjerneblødning mens han oppholdt seg på sin farm i Negev-ørkenen, og ble innlagt på sykehus i Jerusalem. Han ble opererert to ganger, senere behandlet videre i respirator på intensivavdeling.

To dager senere ble Sharon igjen i i all hast operert for å stoppe nye blødninger i hjernen.

Han har siden ligget i koma og i 2010 ble tilstanden hans erkært vegetativ.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt