Mener det syriske regimet planlegger ny massakre

Det amerikanske utenriksdepartementet er redde for at den syriske regjeringen planlegger en ny massakre i landet.

Syriske demonstranter Idlib

Syriske demonstranter viser sin avsky mot president Assad i Idlib. USA frykter regjeringssoldater planlegger en ny massakre i landet.

Foto: HANDOUT / Reuters

Det er det amerikanske utenriksdepartementet som melder dette, etter å ha vært i kontakt med FN-observatører i Syria.

Rapportene fra FN-observatørene går ut på at syriske regjeringsstyrker planlegger et nytt angrep mot landsbyen Al-Haffa, som er et av stedene der opposisjonsstyrkene står sterkt, melder nyhetsbyrået Reuters.

Observatørene er redde for at angrepet kommer til å utvikle seg til å bli en ny massakre, at typen man har sett flere eksempler på den siste tiden. I slutten av mai ble det klart at over 90 sivile hadde blitt drept i den syriske byen Houla.

– Vil bli holdt ansvarlige

De amerikanske kildene sier de deler FNs spesialutsending Kofi Annans bekymring for situasjonen i Syria. Også Annan har advart mot at en ny massakre kan være på trappene.

– Det internasjonale samfunnet kan og vil finne ut av hvilke enheter som er ansvarlige for de siste lovbruddene mot menneskeheten, og de vil bli holdt ansvarlige for sine handlinger, sa talskvinne for det amerikanske utenriksdepartementet, Vicoria Nuland, på en pressekonferanse mandag.

Svært urolig

Situasjonen i Syria har vært ekstremt ustabil den siste tiden, med flere alvorlige voldshendelse. Mandag meldes det om at om mellom 30 og 50 personer skal ha blitt drept da opprørere ble angrepet i Al-Haffa.

Også søndag ble minst 63 personer blitt drept, hvorav 38 sivile, 19 soldater og seks opprørssoldater, ifølge den britiskbaserte aktivistgruppa Syrian Observatory for Human Right.

Det er ofte denne aktivistgruppa som melder om ugjerningene i det lukkede landet.

SISTE NYTT

Siste nytt