– MH370 kan ha fløyet sørover tidligere enn antatt

Data fra satellittelefoner tyder på at flyet fra Malaysia Airlines som forsvant på vei til Kina i mars, endret rute sørover tidligere enn først antatt.

MALAYSIA airlines MH370 savnet fly
Foto: STRINGER / Reuters

Det sier Australias visestatsminister Warren Truss

– Vi fortsetter letingen i det samme området, noe av den informasjonen vi har nå gjør at vi leter litt lenger sør, sier Truss.

Han sa dette da det var blitt klart at Australia og Malaysia har kommet fram til en felles forståelse for hvordan den videre letingen av flyet skal foregå.

Søket etter flyet, som forsvant med 239 mennesker om bord, tas opp igjen i september.

Dypvannssøk

Et nederlandsk firma vil gjennomføre et dypvannssøk i det sørlige Indiahavet i september, med håp om å finne det savnede malaysiske flyet MH370.

Det nederlandske selskapet Fugro Survey vil bruke to undervannsfartøy til å gjennomføre et dypvannssøk innenfor et område på 60.000 kvadratkilometer i det sørlige Indiahavet. Søket vil starte i september og er ventet å vare et år.

277 passasjerer og et mannskap på tolv var om bord på flyet fra Malaysian Airlines da det forsvant på vei fra Kuala Lumpur til Beijing 8. mars.

En storstilt leteaksjon ble satt i gang, men fortsatt har ingen sett spor av flyet. Malaysisk politi har utpekt flykapteinen som hovedmistenkt og tror flyet med vilje ble ført ut av kurs.

Søk etter det savnede Malyasia Airways flyet

Søket etter flyet vil trolig vare minst et år.

Foto: ABIS NICOLAS GONZALEZ / Afp
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt