– Henrettet hele onkelens familie

Nord-Koreas leder Kim Jong-un henrettet hele familien til onkelen sin for å fjerne alle spor etter ham, melder sørkoreanske medier.

NKOREA-KIM-JANG-EXECUTION-FILES

Jang Song-thaek ble lenge regnet som en av de aller mektigste personene i det nordkoreanske regimet, frem til han falt i unåde hos nevøen Kim Jong-un.

Foto: KNS / Afp

KOREA-NORTH/ Jang Song Thaek is dragged into the court by uniformed personnel

Jang Song-thaek måtte gjennom en kort, men ydmykende rettssak før han ble henrettet.

Foto: YONHAP / Reuters

Jang Song-thaek ble henrettet i desember etter å ha blitt fjernet fra stillingen som nestleder i Den nasjonale forsvarskomiteen.

Han var anklaget for å ha planlagt å styrte nevøen sin og overta makten i Nord-Korea, samt såkalt kontrarevolusjonær virksomhet.

Nå viser det seg at Kim Jong-un ikke var fornøyd med å bare henrette onkelen sin, melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap. De siterer flere kilder som forteller at alle slektningene til Jang også ble henrettet.

– Alle slektningene hans er henrettet, til og med barna, sier en av kildene.

Jangs søster og mannen hennes, som var ambassadør til Cuba, skal være blant de henrettede. Det er også Jangs nevø, ambassadøren til Malaysia, og begge sønnene hans, skriver Yonhap.

I tillegg skal alle sønnene, døtrene og barnebarna til Jangs to brødre ha blitt drept.

– Dratt ut av hjemmene sine og skutt

Alle skal ha blitt innkalt til hovedstaden Pyongyang tidlig i desember, og henrettet.

– Noen av slektningene ble skutt og drept med pistol foran andre mennesker dersom de gjorde motstand da de ble dratt ut av leilighetene sine, sier en av Yonhaps kilder.

Enkelte inngiftede slektninger skal ha blitt spart. De ble til gjengjeld sendt til avsidesliggende landsbyer med sine biologiske familier, skriver nyhetsbyrået.

– Henrettelsene av Jangs slektninger betyr at det ikke er noen spor igjen etter ham, sier en kilde.

Jang Song-thaek var svigersønn av regimets grunnlegger, Kim Il-sung, og dermed svoger til Kim Il-sungs etterfølger, sønnen Kim Jong-il.

Han ble regnet som en av de aller mektigste aktørene i det nordkoreanske regimet, og spilte en sentral rolle i maktoverdragelsen etter at Kim Jong-il døde.

Les også: Diktator feirer bursdag med valgløfte
Les også: 1.500 rømte fra Nord- til Sør-Korea i fjor

SISTE NYTT

Siste nytt