– Bestilte 1500 drap i Mexico

En tidligere politimann i Mexico er pågrepet og siktet for å være leder av en fryktet narkotikabande. Ifølge politiet skal mannen ha innrømmet å ha gitt orde om å drepe 1500 mennesker.

Begravelse i Mexico

Familiemedlemmer og venner sørger over ofrene som ble drept under et fødselsdagsselskap i Cuidad Juarez i 2010.

Foto: STRINGER/MEXICO / Reuters

Mannen er blant annet mistenkt for å stå bak drapet på en ansatt i de amerikanske konslutatet i fjor i Ciudad Juarez.

Den meksikanske presidenten, Felipe Calderon, sier til Aljazeera at pågripelsen av narkotikabaronen er det «største nederlaget» for de kriminelle bandene i Ciudad Juarez siden april 2010, da rundt 5000 polititjenestemenn ble sendt til den meksikanske byen i et forsøk på å stanse volden i en av verdens farligste byer.

Ledet en gjeng leiemordere

Etterforskerne har identifisert mannen med kallenavnet «El Diego» som lederen for La Linea, en gjeng med leiemordere og korrupte polititjenestemenn, skriver BBCNews.

Den siktede skal ha blant annet ha innrømmet å ha bestilt en bilbombe i juli i fjor som tok livet av 15 personer som var i et fødselsdagsselskap i Ciudad Juarez.

Den tidligere politimannen skal ha bygget seg en kriminell organisasjon ved hjelp av gjengen med leiemordere.

De skal blant annet ha drevet med pengeutpresning og kidnapping på vegne av narkotikakartellet Juarez , og skal ifølge elpasotimes ha vært en av de høyeststående sjefene i dette narkokartellet.

Tror det blir færre drap

– Dette har vært de som har utført ugjerningene for Juarez-kartellet, forteller Tony Payan, fra universitetet i Texas i El Paso.

Ifølge eksperten på narkotikakrig skal den tidligere politimannen ha samlet informasjon ved hjelp av informanter innen det lokale politiet.

Han tror antallet drap i Juarez vil bli vesentlig færre som følge av at «El diego» nå er bak lås og slå.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt