12 døde i flystyrt i Costa Rica

Tolv mennesker døde da et lite passasjerfly styrtet i Costa Rica nyttårsaften.

Flyet styrtet i skogkledd område nordvest i Costa Rica.

Flyet fra Nature Air krasjet i et skogsområde i Guanacaste nordvest i Costa Rica. Dette bildet er sendt ut av myndighetene i det sentralamerikanske landet, og viser brennende vrakrester.

Foto: Ministerio de Seguridad Pública

Flyet som blir oppgitt å ha hatt 12 mennesker ombord, krasjlandet i et skogsområde i Guanacaste som ligger vest i Costa Rica.

Ti av de omkomne var utenlandske turister, de to siste var besetningsmedlemmer.

Det lille passasjerflyet var på vei fra det luksuriøse feriestedet Punta Islita på vestlysten til den internasjonale flyplassen i hovedstaden San Jose.

Verste ulykke i 2017

Det styrtede flyet var av typen Cessna 208 Caravan, med kjennetegn «TI-BEI». Det enmotors flyet har plass til 9–14 passasjerer, og en eller to flygere flyger. Ifølge Aviation Safety Network var det to besetningsmedlemmer i flyet og 10 passasjerer.

Laster Twitter-innhold

Årsaken til flyulykken er ennå ikke kjent, men flyet beskrives som helt ødelagt og utbrent.

Flytypen brukes både i sivil luftfart og militært, og er mye brukt til persontransport på regionale ruter i mange verdensdeler.

Dette var den verste ulykken med passasjerfly i 2017.

Det lille passasjerflyet fra Nature Air krasjet nord i Costa Rica.

Det lille passasjerflyet fra Nature Air krasjet i Costa Rica.

Foto: Ministerio de Seguridad Pública

33 omkom i 2017

Ialt har 33 mennesker omkommet i kommersiell luftfart i 2017.

Før denne ulykker var det registert tilsammen 21 dødsfall innen kommersiell luftfart i 2017. To kortdistansefly styrtet i Russland og et i Tanzania.

Flyet som styrtet i Tanzania i november, var av samme type (Cessna 208B Grand Caravan) som det som styrtet i Costa Rica, ifølge Aviation Safety Network. Flyet hadde 10 passasjerer og en flyger, og var på vei til Serengeti. Alle ombord omkom.

I den første russiske ulykken i november i Nelkan nordøst i Russland, omkom seks mennesker. En liten jente overlevde. Flyvet var på vei fra Khabarovsk til Nelkan, opplyser Aviation Netword Safety. I den andre russiske ulykken, i desember, omkom fire mennesker. Ni overlevde ulykken som skjedde like etter avgang fra flyplassen Narjan-Mar i Sibir.

Laster kart, vennligst vent...

Flyet var på vei fra feriestedet Punta Islita til den internasjonale flyplassen i San Jose da det styrtet.

.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt