– Gruvearbeiderne vil havne i helvete

En gruppe fra Westboro Baptist Church mener at kullgruve-ulykken i Upper Big Branch skjedde fordi Gud straffer USA for homoseksualitet.

Flyer fra Westboro Baptist Church

En flyer fra Westboro Baptist Church med budskap om at Gud hater West Virginia og at de omkomne i gruveulykken tidligere denne uken vil havne i helvete fordi Gud straffer USA.

Torsdag dukket de opp i Charleston, West Virginia for å fortelle innbyggerne at Gud hater dem.

Demonstrantenes budskap er at kullgruve-ulykken i Upper Big Branch skjedde fordi Gud straffer USA for homoseksualitet.

Takker Gud for de døde

I en brosjyre de delte ut står det at Gud hater West Virginia, og at de døde gruverbeiderne er havnet i helvete. På plakater de holdt opp stod det budskap som «Amerika er fortapt», «Takk Gud for døde gruvearbeidere», «Gud hater tårene deres», og «Gud hater West Virginia».

LES: Minst 25 omkom i gruvekollaps i USA

I brosjyren skriver de at Gud også vil la de som fortsatt befinner seg i live inne i den sammenraste gruven også vil miste livet for å straffe staten og landet.

MINING-MASSEY/ACCIDENT

Brianna Bailey viser sin støtte til de omkomne gruvearbeiderne. Denne gjengen ville vise gruppen fra Westboro Baptist Church at de er sterkt uenige i deres budskap.

Foto: CHRIS KEANE / REUTERS

En sekt

Westboro Baptist Church regnes ikke som en evangelisk kirke, men som en religiøs sekt. De hevder de snakker på vegne av Gud, og har et sterkt engasjement mot homoseksualitet.

På nettsidene deres «GodhatesAmerica.com» kan man finne flere hatsider mot mange grupper og mot de fleste land i verden. Blant annet mot Norge, på siden «God hates Norway» (Gud hater Norge). På nettsidene sprer de hatefulle budskap mot blant annet Obama, mot homofile, jøder, katolikker, evangeliske kristne, islam og hinduisme.

Gruppen har spesialisert seg på å demonstrere i begravelser for falne soldater. De hevder at Gud med vilje lar soldater, gruvearbeidere og andre dø, fordi USA er et umoralsk land.

SISTE NYTT

Siste nytt